2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (július 25.)

1969. július 25., péntek

Rohamosan épül Zetelaka. Az 500 férőhelyes művelődési házon kívül épülőfélben van egy korszerű emeletes áruház és közvetlen átadás előtt áll egy modern szövetkezeti komplexum. A zetelaki ifjúság hazafias munkával még az idén tető alá akarja húzni az új tekepályát.
Hír. Idejében készülnek a csíki télre a megyeközpont falerakatánál. Teherautón érkezik a fa a tusnádi erdészettől, vagonokban pedig a ratosnyai és maroshé vízi kitermelő egységektől. Naponta több száz tonna meleget adó, kiváló minőségű bükkfa és léc, valamint szén és krikett tetőzi a lerakat halmazait.

1989. július 25., kedd

Napirenden a mezőgazdaságban. Tegnap estig Cristur, Mugeni, Lupeni, Mărtiniș, Odorhei-Zetea tanácskörzetek további gazdaságaiban fogtak hozzá a búza aratásához és mondhatni folyamatosan halad a munka a secuieni-i, atidi, avrămești-i, cobătești-i, sînpauli, mugeni-i, Porumbenii Mari-i, brădești-i mtsz-ek búzaföldjén. Az időjárás kedvez, gyorsabb a beérés, mindenhol dolgoznak a kombájnok.

Folklórtalálkozó a Sólyomkő alatt. Immár hagyományszámba megy, hogy nyár közepén, Băile Tușnadon folklórtalálkozót tartanak: ilyenkor van a turisztikai csúcsszezon és a cél világos – bemutatni megyénk színpompás folklórkincsét az odasereglett látogatóknak, az ország minden részéből érkezetteknek. (…) Az idei folklórtalálkozó, amely az időszak nagy belpolitikai eseményeit, a IX. kongresszus 24. évfordulóját és a közelgő augusztus 23-i nagy történelmi évfordulót köszöntötte, több mint kétszáz műkedvelő szép tisztelgése volt, ugyanakkor a hagyományápolás és a szocialista művelődés új értékei előtt.

Hargita Rali – 1989. Aki a verseny előtt rápillantott az idei három rali után kialakult rangsorra és valamennyire is otthon van a hazai autósport világában, már láthatta, hogy éles küzdelemre van kilátás. Hiszen az utóbbi évek legsikeresebb ralipárosa, a Bálint–Zărnescu team épp a hazai bajnokság legrangosabb versenyén, a győztesnek 6000 pontot érő Baia Mare-i Duna–Dacia Ralin volt kénytelen motorhiba miatt leállni és így az itt győzedelmeskedő Botezan–Popa sibiui páros vette át a bajnokság vezetését összesen 10 000 ponttal.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A tele tárolóból csurog a búza a szállítókocsiba. Fotó: Nagy P. Zoltán, 1989

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb