csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (július 23.)

1969. július 23., szerda

A Hargita Művészete Szövetkezet nemrégiben bővített udvarhelyi fafaragó részlege, ebben a félévben kezdi meg több mint 50 fajta új termék előállítását. Faragott csillárok, székelykapuk, falilámpák és különböző dísztárgyak kerülnek rövidesen forgalomba.

1999. július 23., péntek

Zenetanár-továbbképző. Negyvennél is több résztvevője van a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában megrendezett zenetanár-továbbképzőnek. A Bolyai Nyári Akadémia udvarhelyi előadásaira Felvidékről, Kárpátaljáról, Magyarországról is érkeztek pedagógusok, és természetesen Erdélyből, Csíkszeredától Nagybányáig. A továbbképző programjáról Bodurján János igazgató tájékoztatott; mint mondta, az előadásokon nem csupán az ének-zene tanárok gazdagíthatják ismereteiket, de a szakonkénti továbbképzést is megszervezték: magánének–canto, hegedű és zongora szakos pedagógusok látogathatják haszonnal a kurzusokat.

Bem-szobrot avattak Kézdin. Az 1848–49-es szabadságharc 150. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi rendezvénysorozatok keretében tegnap Kézdivásárhelyen szoboravatásra került sor. Bem József tábornok szobrát állították fel a felsőháromszéki városban. Kézdivásárhely és a környék – akárcsak egész Székelyföld – lakóinak emlékezetében erősen él a negyvennyolcas forradalom és szabadságharc nagy alakjainak emléke. Mint ismeretes, Bem tábornok 1849-ben a városnak adományozta tábori nyomdáját, ahol kinyomták Háromszék első lapját…

2004. július 23., péntek

Amerikai katona Csíkszeredában. A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Ira C. Queen elmondta, látogatásának célja, hogy feltérképezze, milyen segélyezési programokra van itt igény. Mint kifejtette, az amerikai hadsereg a barátinak nyilvánított országokban számos humanitárius programot működtet. Különböző akcióik révén Romániába már több millió dollár értékű segélyt juttattak. Elsősorban egészségügyi intézményeket támogatnak, például kórházépületek rehabilitálását végzik, illetve adományként berendezésekkel és felszerelésekkel segítik a kiszemelt intézményeket.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Megkezdődött az őszi búza aratása. 2004

Kapcsolódó cikkek:

14,236RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb