Visszatekintő (július 20.)

124

1968. július 20., szombat

Fecskék és újszülöttek. Új házak épülnek a [székelyud­varhelyi] villanytelep mellett. Év végére 200 család talál otthonra bennük.

Azon tűnődöm, hol végződik az öltözöttség, tehát hol kezdődik a meztelenség? (…) A jóízlés legalsó határát átlépő megnyilvánulásként könyvelhető el az, ha fényes délben, arasznyi sorttal takart csípővel, s egyébként bokától tarkóig meztelenül sétál végig valaki a főutcán. Még akkor is, ha a leplezetlen testrész kimondottan szoborszerű, aranybronz színű, sportemberhez méltó.

Egészséget, szentsimoniak! Kék és piros sapkás rezesek „húzzák” a szökőkút mellett. – A pirosak a mijenkek – mondja egy legény –, a kékek szentkirályiak. Eljöttek ők is a szomszédot köszönteni, tudják, mit jelent az új kultúrház, néhány évvel ezelőtt ők is újat avattak.

Anne Frank is áldozatai közé tartozik. Csütörtökön szabadlábra helyezték Wilhelm Harster volt SS-tábornokot, akit tavaly a müncheni bíróság 15 évi kényszermunkára ítélt 80 000 hollandiai zsidó eldeportálásáért. (…) A hollandiai Gestapo volt főnökének áldozatai közé tartozik Anne Frank is, akinek naplója világszerte ismeretes.

1978. július 20., csütörtök

Hír. Székelyudvarhelyen, a bethlenfalvi negyedben fedél alá került az épülő 16 tantermes általános iskola: mellette egy korszerű tornaterem alapozását is megkezdték.

Nincs miből választani. Milyen nyári divatcikkeket is találunk a szaküzleteinkben? Állíthatjuk, hogy a választék elég szegényes, elvétve találni csak lenvászonból készült nyári ruhákat, blúzokat, kétrészeseket. (…) Azok a modellek, amelyek hónapok óta ott csüngenek a vállfákon, (…) divatjamúltak.

1988. július 20., szerda

Hírek
Remetén felépült a 16 lakrészes tömbház, a lakók beköltöztek.
Két váltásban üzemel a Băile Jigodin-i fürdő a gyógykezelést igénylők számára.
Az állami termékeket szerződő és felvásárló vállalat eddig 712 kg selyemhernyógubót vásárolt fel az iskoláktól.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Táboravatás Homoródon, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.