Visszatekintő (július 19.)

98

1968. július 19., péntek

Mi újság az üzletekben? A múlt hét óta változatos mintájú nylonruhák vásárolhatók (…), és Zina anyagból varrott, ízléses mintájú blúzok. A férfiak számára kellemes meglepetés az ismét kapható szivacskabát.

A múzeumok profiljáról. Vannak elhunyt neves íróink, költőink, művészeink, személyiségeink, akiknek nemcsak lakóháza, de anyagi-szellemi hagyatéka sincs megfelelő gondozásban. Miért ne lehetne például Orbán Balázs lengyelfalvi szülőházát vagy szejkei lakóházát emlékmúzeummá átalakítani?

Hirdetés. 257 személygépkocsit sorsol ki a CEC betétkönyvek tulajdonosainak, köztük Fiat 1800, Fiat 125, Fiat 125, Renault 10, Moszkvics, Renault Dauphine, Gordini, Skoda és Trabant márkájúakat.

1978. július 19., szerda

Megyénk jó hírét öregbítsük. Annyit hangoztatjuk, hogy milyen gyönyörű a mi vidékünk, de jogos a kérdés, ismerik-e ezeket a szépségeket megyénk lakói? Az építészet műemlékeit, erődöket, etnográfiai sajátosságokat. A megyén belüli turisztika hatékonyabb kell legyen…

Miért van ez így? Még néhány hétig tart a turistaszezon, de sokan itthon kénytelenek maradni azok közül, akik például Mobra motorkerékpárral szándékoznak túrát megtenni (…) vagy Dacia 1300-as gépkocsival. [Ugyanis] a szaküzletben nem tudják beszerezni a meghibásodott járművükhöz szükséges pótalkatrészeket…

Nagyvilág. Luis Gérard belga fiatalember világrekordot állított fel kerékpározásból: 80 órán és 20 percen át ment egyfolytában biciklin, óránként 7 km-es átlagsebességgel.

1988. július 19., kedd

Termékeny esztendők 1965–1988 és Felelősségtudattal, a forradalmi munkásdemokrácia szellemében címmel a négyoldalas lapszám két oldalát foglalja el egy írás a dolgozók közgyűléséről.

Havazik Afrikában. Miközben Európában perzsel a hőség, Afrika déli részén havazik.

Virágváza a megyeközpontban. Húsz esztendeje minden évben elkészítik a megyeszékhely kertészei a művelődési ház előtti parkban a nagy virágos virágvázát. Csupán érdekességképp: közel 12 000 világpalánta szükséges a vázaforma beültetéséhez, s egy négyzetméter elkészítése több mint 1300 lejbe kerül. Naponta legalább kétszer locsolni kell a palántákat.

Szerkeszti: Benedek Enikő

A borvízkútnál. 1968, Nagy P. Zoltán felvétele
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.