2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (július 19.)

1969. július 19., szombat

„A stopperóra és a munkavédelem ismeretének szorítójában”. Ezzel a címmel indul a fiatalok újabb szakmai versenye. Hargita-, Lövéte- és Balánbánya 18 és 35 év közötti vájárjai és segédvájárjai tesznek tanúbizonyságot a munkavédelmi szabályok ismeretéről, miután alapos elméleti felkészítőt hallgattak végig. A verseny szervezői – a Munkaügyi Igazgatóság, a Szakszervezetek Megyei Tanácsa és a megyei KISZ-bizottság. A győztesek bejutnak a megyei szakaszba…

1989. július 19., szerda

A művelődésnevelési munka fokozásáért. Eseményekben és eredményekben gazdag, sokszínű művelődési-nevelési élet hónapjait hagytuk magunk mögött, esztendő közepén mindenképpen pozitív mérleget készíthetnek el az iskolák, a művelődési intézmények, a Megéneklünk, Románia művelődési és alkotóközpontok. A munka és az alkotás országos fesztiváljának VII., az eddigieknél sokkal magasabb szintet képviselő szakversenyein valamennyi műfajban megnyilvánult az alkotó tehetség, a legtöbb területen élő szereplésről beszélhetünk, ami egyben a dolgozók kulturális színvonalának emelkedésében is tükröződik.

1999. július 19., hétfő

Gyergyói Nyári Napok. Elkezdődött a Gyergyói Nyári Napok idei rendezvénysorozata. Szombaton javarészt fiatalok alkotta csoportosulások vették át a művelődési ház előtti teret. A Botoska muzsikusai húzták a talpalávalót a fáradhatatlan szárhegyi Cikának, ők kísérték Szentjobbi Katalin, Ambrus Katalin és Bicsak Tibor népdalénekeseket is, hogy megfelelő hangulatot teremtsenek azok számára, akik Kolozsi Noémi népies ruháira szabás-varrás bemutatója, a ditrói Csiby Rozália népi szövés bemutatója mellett Jártó Kocsis Edit mini babavarró tanfolyamára is kíváncsiak voltak.

2004. július 19., hétfő

Sokadalom a Székely Támadt Várban. A Székely Támadt Vár szomszédságában, a péntek délutáni megnyitót következően igazi vásári hangulat vette kezdetét. A fennállásának ötödik évét ünneplő, a hagyományok őrzését felvállaló székelyudvarhelyi Artera Alapítvány legnagyobb nyári rendezvénye, a Míves Emberek Sokadalma – népművészeti kiállítás és mesterségbemutató beírta magát a köztudatba.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Árusok, vásárlók, nézelődők a sokadalmon. Fotó: Szász Emese, 2004

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb