Visszatekintő (július 18.)

104

1968. július 18., csütörtök

Vízvezeték-hálózat Farkaslakán. Az utolsó simításokat végzik a farkaslaki vízvezeték-hálózaton. A faluban jelenleg harminc közkút működik, ezeket 430 család használja.

Mini-ügyek, de… Nincs patkószeg. Ha nincs patkószeg, nem lehet felverni a patkót. Ha a lovak nincsenek megvasalva, bent állnak az istállóban. Ha bent vannak az istállóban, az mtsz szénája a réten marad. Ha a réten marad, elrothad… Nincs patkószeg. Próbáljon valaki fából gyártani…

Olimpiai híradó. Egy legutóbbi mexikói hír arról tudósít, hogy az Olimpiai Játékok történetében először fogja női sportoló meggyújtani az Olimpiai Fáklyát. A 400 méteres női síkfutás mexikói bajnoknőjét, Enviqueta Basiliót éri a megtiszteltetés.

1978. július 18., kedd

Megindultak a kombájnok. Rekordtermés ígérkezik Bögöz határában. Csak győzzük szállítóeszközökkel…

Gyermekszáj. – Édesapám, azért szokták mondani, hogy kéz alatt vettek valamit, mert az elárusítók keze a pulton nyugszik?!…

Cseresznyeszüret Sükőben. Ősi hagyományt ápoltak Sükőben, ismét megtartották az évszázadok óta honos cseresznyevásárt.

A mélyben is a csúcsok felé törnek. Balánbányán (…) a Nagyhagymás alpinklubnak (…) most több mint 70 tagja van. A hegymászók mellett barlangkutató, sporttájékozódási, kerékpár- és vízitúra körök működnek.
1988. július 18-án, hétfőn nem jelent meg lapszám.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Félautomata rakodógép, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.