csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (július 18.)

1969. július 18., péntek

Hír. Székelykeresztúron, határidő előtt egy hónappal átadtak egy 32 lakrészes háztömböt. Az új blokkban 8 egyszobás, 20 egy-szoba-konyhás és 4 két-szoba-konyhás lakosztályba költözhettek be a lakók, jobbára fiatal házasok.

5 512 000 lej értékű kártérítést fizetett ki ebben a félévben az Állami Biztosító Vállalat Hargita Megyei Igazgatósága, az időjárás viszontagságai okozta állathullás és épületrongálódásért. Folyamatban van a korondi, parajdi, alsósófalvi, varsági, farkaslaki és más Székelyudvarhely környéki községek kárt szenvedett termelőföldjeinek, kaszálóinak, épületeinek és állatállományának felmérése és a bebiztosított javak értékének megállapítása.

Vasárnap, július 20-án a maroshévízi Fenyő fürdőhelyen tartják meg a megye könnyűzenekarai a II. megyei zenefesztivált Zúg a fenyő címen. A majálissal egybekötött ünnepségen délelőtt a parajdi, székelyudvarhelyi, csíkszeredai, gyergyóditrói, gyergyószentmiklósi, valamint a helyi fúvószenekarok műsorára kerül sor, délután pedig a megye legjobb könnyűzenekarai mutatkoznak be.

1989. július 18., kedd

Expotechnika ’89. Tegnap a megyeszékhelyen, Aurel Costea elvtárs, az RKP Hargita megyei bizottsága első titkárának jelenlétében megnyílt az Expotechnika ’89 kiállítás, a megye idei gazdasági eredményeinek és műszaki alkotómunkájának reprezentatív seregszemléje, amely a közelgő nagy belpolitikai eseményeket, a társadalmi és nemzeti, antifasiszta és antiimperialista felszabadító forradalom 45. évfordulóját, valamint a párt XIV. kongresszusát köszönti.

Menet közben. Nem vagyok ellensége az úgynevezett házibuliknak, a fiataloknak is kijár a szórakozás, ők egymás között érzik jól magukat, s azt is meg kell értenünk, hogy nem nagyanyánk korabeli lassú és halk zene ma a divat. Ám a féktelenség, a mindennemű emberi jóérzés mellőzése, a kit érdekel, hogy vannak szomszédok is féle felfogás bosszant. Városlakók lévén, legtöbben tömbházban lakunk. Az egymás iránti figyelmesség, a jószomszédi kapcsolat megőrzése megkívánja, hogy tartsuk tiszteletben az együttélés elemi szabályait.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Aratnak a kombájnok… Fotó: Nagy P. Zoltán, 1969

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb