Visszatekintő (július 12.)

618

1968. július 12., péntek

Korszerűsítik a ditrói bútorüzemet. Az elmúlt tíz évben tizenkétszeresére növekedett a gyergyóditrói bútorüzem termelése. Hamarosan elkészül a (…) raktár is.

Azon tűnődöm… már jó néhány hete, hogy mi értelme van egy-egy faluban a filmvetítésnek? (…) Végre-valahára meg kellene értetni egyesekkel: nem azért van sötét a teremben, hogy a legények észrevétlenül ölelhessék a lányokat…

1978. július 12., szerda

Kálvária a hídon. Sokan ismerik a Csíkszereda városi strandja előtt elhaladó Olt folyó hídját. (…) A gerendák között jól látni a tajtékzó, tovarohanó habokat. Csak a Felelőtlenségnek van mersze karba tett kézzel várni az idő múlását.

1988. július 12., kedd

A Duna–Bucureºti csatorna munkatelepén… (…) A megyeszékhely különböző ipari vállalatainak 97 dolgozója több mint 50 000 köbméter földet kotort ki és szállított el (…).

Elárverezett óriásgyémánt. Egy 118 karátos óriási gyémántot árvereztek el (…) 1,6 millió dollárért. A gyémánt része egy még nagyobb drágakőnek, amire egy Sierra Leone-i paraszt bukkant véletlenszerűen saját burgonyaföldjén.

Készül a jó minőségű fonal Gyergyószentmiklóson, 1968, Haragos Zoltán felvétele
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.