2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (július 12.)

1969. július 12., szombat

Érdekes tanulmányt készít a Megyei Fém-Vegyipari és Kitermelő Vállalat geológusainak egy csoportja a csíkszentkirályi agyagtelepről. Tudvalevő, hogy ebben a községben épült fel a megye egyik legnagyobb téglagyára. A készülő tanulmány célja megállapítani az itteni nyersanyag minőségét és feltárni a készleteket. A dolgozat címe: Geológiai jelentés Csíkszentkirály délnyugati részében végzett feltárási munkálatok eredményeiről.

1989. július 12., szerda

Gyorsítsuk a szénatermelés ütemét… Ha most van sürgős teendő a mezőgazdaságban, akkor a szénakészítés föltétlen az. Az elmúlt napokban kedvezett az időjárás, semmilyen akadálya nem volt, hogy mindenhol kaszáljanak. Nos, nem mondhatjuk, hogy nem kaszáltak, nem kaszálnak, de még igen nagy területen áll lábán a fű, a már lekaszált parcellák mellett még nagy területen maradt kaszálatlan.

1999. július 12., hétfő

Fesztivál a javából. A Székelyudvarhelyen második alkalommal megrendezett Csíki Sörfesztivál a kikapcsolódás, a szórakozás és a sörözés igazi maratonjának bizonyult. A szervezők kitettek magukért, sikerült egy, a tavalyinál mozgalmasabb, színesebb rendezvényt összehozniuk. Volt itt minden három nap alatt, el a térzenétől, a vonzó vetélkedőkön át az esti diszkóig. Arra törekedtek, hogy ne csupán a fiatalokhoz „szóljanak”, hanem a város és a környék összes lakójához. Jó érzékkel irányították a zenei műsort, így hallgattunk nosztalgiazenét is, de napjaink diszkózenéjét is.

2004. július 12., hétfő

A rock katonái a Szejkefürdőn. Szombaton este felejthetetlen élményben lehetett részük a székelyföldi heavy metal-rajongóknak: a III. Székelyföldi Rockmaraton keretében, tizennégy év után, ismét erdélyi színpadon lépett fel a műfaj hazai kedvelőinek egyik legkedveltebb anyaországi zenekara, az Ossian. A szejkefürdői szabadtéri színpad előtt összegyűlt többezres tömeg pontosan azt kapta, amire számított: egymás után csendültek fel a mindenki által ismert, régi bombabiztos slágerek, mint a Rock katonái, az Acélszív, az Ítéletnap, a Szenvedély, a Magányos angyal, a Rocker vagyok, valamint az elmaradhatatlan klasszikus metálballada, az Éjféli lány…

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A borzeºti-i ipari övezet. 1999

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb