Visszatekintő (július 11.)

320

1968. július 11., csütörtök

Kánikulai csúcsforgalom. Az idei kánikulai csúcsforgalom mérlege: vasárnap 1530 fizetővendég kereste fel a székelyudvarhelyi Szejke hidegfürdőt. A város egyetlen kis medencéje (…) természetesen nem tudta befogadni a hűsülni vágyókat, vízbe kívánkozókat, ezért volt hangos a fürdőzők lármájától a Küküllő partja is.

Csillagtúra. Kedd este átlépték a határt a belgiumi Touring Club és a Román Automobil Klub által rendezett Decouvrez la Roumanie (Fedezzék fel Romániát) csillagtúra gépkocsikaravánjai (több mint 50 gépkocsi).

Új hagyomány kialakulóban… Etéd községben (…) jókedvű, csendes, vendégszerető emberek laktak mindig. 1710-ből való feljegyzés a férfiak bátorságát dicséri, akik a hadban „úgy harcoltak, mint az oroszlán”. Asszonyai jó hírnevéről a környéken ismert közmondás – szép, mint az etédi menyecske – emlékezik hízelgőn.

1978. július 11., kedd

Barátság napja, Szejke-nap. A helyi pártszervek (…) indítványára a Szejke-nap átalakult Barátság fesztiváljává. Körülbelül félezer magyar, román, szász, török és tatár mutatkozott be a Szejke szabadtéri színpadán.

Csekefalvi ferde tornyok. Nemcsak Pisával volt bőkezű a történelem, a ferdeségből Csekefalvára is juttatott, kettőt is, amiket ha hinni lehet a csekefalvi hagyománynak, maga Petőfi Sándor őrnagy úr is megcsodált Keresztúrra mentében. Úgy beszélik, a múlt század eleji nagy földrengés dőlintette meg a templomtornyokat, az egyenesítési szándék azóta is papíron maradt.

Tömeges tüntetés Washingtonban. Hozzávetőleg 35 000 személy tüntetett Washingtonban, követelve, hogy a kongresszus hét évvel hosszabbítsa meg a férfiak és a nők közötti jogegyenlőségről szóló módosító indítvány ratifikálásának határidejét.

1988. július 11-én, hétfőn nem jelent meg lapszám

Szerkeszti: Benedek Enikő

Taplósapkát és dísztárgyakat árusító Korondiak Mamaián, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek