Visszatekintő (július 11.)

1969. július 11., péntek

Ma délután fél hétkor tartja alakuló gyűlését a csíkszeredai irodalmi kör. Az első találkozóra a városi könyvtárban kerül sor. A körön részt vehetnek a megyeközpont irodalombarátai, tollforgatók és érdeklődők.

Pénteken, július 11-én ünnepélyes keretek közt nyitják meg Hargita megye népművészeti kiállítását. A csíkszeredai művelődési ház kistermében berendezett seregszemlén a megye szövő-fonó asszonyai, fafaragói készítette, népművészeti körökben előállított tárgyakat tekinthetnek meg a látogatók. A kiállítást Kovács Dénes szakirányító rendezte, a Népi Alkotások Háza munkaközösségének segítségével.

Újjáépítik a zsögödfürdői szabadtéri színpadot. Az ideiglenes alapokat betonalapzattal cserélik ki, így megakadályozzák a víz behatolását az öltözőkbe. A színpad hátsó feléhez lépcsőfeljáratot építenek, a pódium köré pedig téglakorlátot húznak. A munkálatok befejeztével a szabadtéri színpad értéke meghaladja a 200 000 lejt.

Azon tűnődöm… miért szidják olyan gyakran gépjárművezetőink, motorosok, traktorosok, sofőrök, a közlekedési rendőrség illetékes szerveit. Nap mint nap hallható: mindenbe belekötnek, akárhogy vezetsz vagy viseled gondját a járműnek, mindig kapnak hibát, a jegyzőkönyvet úgyis a nyakadba varrják. Sok a hangoskodó. Sőt szerény megfigyelésem szerint leginkább azok kommentálnak, akik ez idáig jó néhányszor összefutottak egy rossz fék, kiégett stoplámpa, gyorshajtás, szabálytalan előzés miatt a közlekedés őreivel.

1989. július 11., kedd

A haza szocialista, sokoldalú fejlődésének ragyogó perspektívái. Népünknek a párt vezetése alatt az új társadalom megteremtésében elért nagyszerű eredményei kidomborításával, a legjelentősebb tevékenységi területek – a gazdasági-társadalmi vezetés korszerűsítése, a termelés kompetitivitásának és hatékonyságának a növelése, az új minőség érvényre juttatása, a forradalmi munkásdemokrácia struktúrái működésének optimalizálása, a párt vezető szerepének a fokozódása stb…

Összeállította: Szőke Zsuzsa