Visszatekintő (július 10.)

160

1968. július 10., szerda

Sportpályát avatnak. Nemsokára átadják az új gyergyó­cso­ma­falvi sportpályát, mely nyáron röplabda- és tenisz-, télen pedig jégkorongpályaként használható.

A Boeing támadásba lendült. Már régóta ismeretes, hogy a nagy kapacitású polgári szállító-repülőgépek konstruálása terén versengés folyik a Boeing és a Sud Aviation francia cég között. Az első menetet a jelek szerint a francia konstruktőrök nyerték meg, akik már elkészítették a Concorde óriás-repülőgép prototípusát.

1978. július 10-én, hétfőn nem jelent meg lapszám
1988. július 10., vasárnap

Nincs szabály? Nagy a látogatottsága mostanában a megyeszékhely melletti Suta-erdő kis vendéglőjének. Horgászok, csónakázók, kirándulók állnak meg itt gyakran. Hanem a vendéglő környéke egyáltalán nem úgy néz ki, ahogy kellene…

Hír. Băile-Tușnadon jelenleg több mint kétezer vendég üdül és gyógykezelteti magát az ország különböző részeiből.

Elsüllyedt kontinens. Egy nemzetközi szakembercsoport az Indiai-óceánban körülbelül 800 méteres mélységben „elsüllyedt kontinensre” bukkant. A feltételezések szerint ez a földrész, amely hidat alkotott Ausztrália, az Antarktisz, Dél-Afrika és Dél-Amerika között, 5000 kilométer hosszú volt. (…) Sorozatos kataklizmák következtében süllyedt el ezelőtt 1,6 millió évvel.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Vasárnapi kirándulók az Olt partján. Haragos Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.