2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (július 1.)

1969. július 1., kedd

Hír. Csíkdánfalván a régi falatozó helyiségében, hosszas készülődés után nemrég megnyílt az új cukrászda. Az ízlésesen berendezett két helyiségből álló cukrászda nagy népszerűségnek örvend. Mi sem bizonyítja jobban ezt, mint az a tény, hogy a megnyitás napján 3000 lejre árusítottak tésztát, feketekávét, fagylaltot és hűsítő italokat. A nemrég megnyílt korszerű vendéglő, a nyári kert, a cukrászda nyitási-zárási rendjének észszerű összehangolásával lehetőség nyílt arra, hogy a világhírű feketekerámiájáról neves községet mind gyakrabban látogató turisták a nap bármely órájában megfelelő kiszolgálásban részesüljenek.

1989. július 1., szombat

Élenjáró község a Kis-Beszterce völgyében. Bensőséges ünnepség volt csütörtökön a Kis-Beszterce völgyében, ahol ünnepi népgyűlésen adták át Tulgheș-Corbu községnek a megyénk települései közti szocialista versenyben elért tavalyi második helyezésért járó oklevelet.

1999. július 1., csütörtök

Ki kap(hat) ingyengyógyszert? Döcög az egészségügyi reform, immáron ki tudja, hányadszor elnapolódnak a határidők. Mert lám, mától az új gyógyszerlista szerint kellene forgalmazni a gyógyszereket, de mert az még nem látott napvilágot a Hivatalos Közlönyben, legalábbis tegnapig nem, úgy fest a dolog, hogy ismét kitolódik a határidő. És kitolódunk mi, betegek is, mert az eddigi gyakorlat azt igazolja, hogy nem minden illetékes jut ingyengyógyszerhez.

2004. július 1., csütörtök

Tanfolyam tisztviselőknek. Jövő héttől kezdődően a Hargita Megyei Tanács 42 alkalmazottja vesz részt az Európai Számítógép-használói Jogosítvány (European Computer Driving Licence, azaz ECDL) vizsgafelkészítő tanfolyamán, amely ma az informatikai írástudás legmegbízhatóbb értékmérője. A tanfolyamot az erre a célra kiírt közbeszerzési pályázat nyertese, a sepsiszentgyörgyi Eurocenter Amőba akkreditált vizsgaközpont szervezi.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A csíkszeredai József Attila iskola csapata bográcsgulyást főz. Fotó: Nagy P. Zoltán, 1969

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb