Visszatekintő (január 9.)

54

1969. január 9., csütörtök

Vadhúsexportra. A megye összes vadászai, erdészei és vadőrei bekapcsolódtak a ragadozók irtásának akciójába. Eddig 82 farkast, 8 hiúzt és számos kisragadozót lőttek le.

Vendégvárók-e a községi vendégszobák? A vendégszoba-viszonyok megítélésében természetes, hogy a higiénia is szempont. És éppen ezen a téren akad a legtöbb kifogásolnivaló. Sok helyen a szobák állandó „dísze” a pókháló; hamu, szemét hever a kályhák körül, piszkosak a függönyök, a szekrények. Nem egy szobából hiányzik a tükör, a szappan, a törülköző; a ruhákat a falba vagy az ajtókra vert szegekre kell akasztani.

1989. január 9-én, hétfőn nem jelent meg lapszám
1999. január 9., szombat

Módosultak a helyi adók. Közismert, hogy a helyi költségvetések autonómiája biztosítása érdekében az idéntől hatályos a 1998/189-es, a helyi közpénzügyi törvény. Ennek előírásai értelmében a béradó 50%-a a megyéken belül marad, éspedig 40% az illető helység költségvetési bevételeként, 10% pedig a megyei költségevetésbe kerül.
2004. január 9., péntek

Nyernek-e vagy veszítenek a gyergyóiak? Gyergyó­szentmiklós központjában a megkérdezett fiatal, idős, vállalkozó vagy nyugdíjas egyaránt örömét fejezte ki a város rangját megemelő kormányhatározat kapcsán. Egyetlen nyugdíjas akadt, aki azt válaszolta, hogy bár a népszavazáson a rangemelés mellett döntött, ma nem mondhat semmit, mert nem mérlegelte az új helyzetet.

Budapestre megy az SZNT. Nem lenne jó hatással a romániai politikai életre, ha az RMDSZ egy újabb protokollumot kötne a PSD-vel… A Kolozs megyei RMDSZ-szenátor sajtótájékoztatóján kifejtette: mivel 2004 választási év, minden pártnak „saját szakállára” kell tevékenykedni.

Egyetemi várossá tette Csíkszeredát. Barátaiként, munkatársaiként elismeréssel adózunk Tóni Bácsinak, mert ha ma Csíkszereda egyetemi város, több felsőoktatási intézmény működési színtere, akkor az kimagaslóan dr. György Antal érdeme. (…) Az ő hite és sikerei készítették elő a talajt, amelyben meggyökerezett a Csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, az Universitas Siculorum megtestesítője.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Jó építész csak abból válik, aki ismeri a vidék hagyományait. Marx József felvétele, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek