Visszatekintő ( január 8.)

28

1969. január 8., szerda

A megyei választási bizottság. (…) január 2–6-a között megyénk városaiban és községeiben megalakultak a nagy nemzetgyűlési, municípiumi, városi és községi néptanácsi választásokat előkészítő, megszervező bizottságok…

Borítékbontás. Mi let a „Pánkóval”? A Hargita tér környékén, már messziről érezni lehetett a meleg „pánkó” finom, étvágygerjesztő illatát. (…) De úgy látszik, hirtelen elfogyott a cukor, olaj és az élesztő… Helyette a máskülönben mindehol kapható édességeket kínálják, s csak az üvegre festett sütemény és felirat emlékeztet a „pánkóra”.

1989. január 8., vasárnap

Elena Ceauşescu elvtársnő születésnapjának megünneplése. A négyoldalas újság szinte teljes terjedelmében „a román tudomány kiemelkedő személyiségét, nagy nemzetközi tekintélynek örvendő tudóst” élteti.

1999. január 8., péntek

Lej/euró… Január 4-től a Román Nemzeti Bank is közli a lej/euró árfolyamot, amely például ma 13 048 lej/euró.

Nagyvilág. Tegnap az amerikai szenátusban hivatalosan megkezdődött Bill Clinton ügyének tárgyalása. Százharmincegy éve nem volt példa arra, hogy a kongresszusban a hivatalban levő elnök ellen alkotmányos felelősségre vonási eljárás eljutott volna a szenátusi szakaszig, olyan pedig még soha nem történt, hogy az elnököt végül elmozdították volna tisztségéből…

2004. január 8., csütörtök

Adóátsorolás Gyergyószentmiklóson. A megyei jogú város rangjára emelt Gyergyószentmiklós ez évi költségvetése szempontjából fontos határozattervezetet hagytak jóvá – egyhangúlag – a tanács tegnapi rendkívüli gyűlésén. (…) Ha tehát eddig adott egységnél a 3-as szorzót használták, az új helyzetben az illető egység 4-gyel szorzandó. Ennyi változik a helyi adók esetében. Ez az adózó polgárok a város fejlődése érdekében hozott áldozatát jelenti.

Lélegzetelállító képek a Marsról. A NASA kedden nyilvánosságra hozta azokat a színes felvételeket, amelyeket a Spirit amerikai Mars-szonda készített a vörös bolygó felszínéről. Egy tudós olyan postai üdvözlőlapnak nevezte a felvételeket, amelyeket 169 millió kilométeres távolságból küldtek a Földre az amerikai szondáról.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Új kereskedelmi egység, korszerű falatozó nyílt Gyergyószentmiklóson, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek