Visszatekintő (január 30.)

46

1969. január 30., csütörtök

Hírek. Járhat az örömpohár lakodalmakkor, házavatáskor, 23 000 lejes befektetéssel korszerűsítették, javították és új üsttel szerelték fel a kászonaltízi pálinkafőzdét.

Az őr „házon kívül” volt. Eléggé banális, de ennek ellenére mégis érdekes ügyet tárgyaltak a minap a bíróságon. Három rakodómunkás egy októberi éjszakán megdézsmálta a csíkszeredai állomáson rostokoló cementesvagonokat. Az ebből származó kár 300 lej.

1989. január 30-án, hétfőn nem jelent meg lapszám
1999. január 30., szombat

Alakulóban az egészségbiztosítási pénztár. Mármint az autonóm, mert az, amelyiket a központi költségevetésből finanszíroznak, már létezik 1999. január elsejétől. Az önálló egészségbiztosítási intézmények létrejöttének időpontját viszont március 31-re halasztották.

Új elképzelés kutyaügyben. A döntés alighanem premier városszinten, állítólag a brassóiak tapasztalatából merítve: minden kisméretű eb tartásához – azonkívül, hogy a lakótársak beleegyezését kell kérni – 5000 lejes tartásdíjat kell fizetni, amely a közös költségeket fedező számlára kerül (a kutya térfogatának növekedésével a díj is emelkedhet). Ezáltal a négylábúak által elfogyasztott többletszolgáltatások továbbra is a lakótársak zsebére (is) mennek, de ez utóbbiak legalább megnyugtathatják lelküket, hogy a „másik” úgyis többet fizet.

2004. január 30., péntek

Kell-e nekünk Kossuth utca? A csíkszeredai Virág utcából nemrég Nagy István festő útja néven új utat szakítottak ki. Több mint ezren büszkék vagyunk arra, hogy egy földink, egy neves székely festő nevét viseli utcánk. Gondolom, nem az őshonos csíkiak állnak a hajdani utcanévtáblákat rombolók mellett, akiknek a tette kegyeletsértésnek, történelemhamisításnak is tekinthető. Kik állnak a Kossuth Lajos utcanevet ellenzők mellett? Ez csak kérdés. Nem vagyunk kíváncsiak a 315+83 tiltakozó nevére. Számítsák ki újra, mit ér nekünk Kossuth Lajos neve. Nem valakik „bölcs” döntésére, hanem becsületes történelmi igazságtételére van szükségünk.

Összeállította: Kovács Hont Imre

Befejeződtek az átalakítási munkálatok a Jégpálya negyedi székházban, 1999
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek