Visszatekintő (január 29.)

53

1969. január 29., szerda

Hogy telik az idő hatvanon túl? Akarva-akaratlanul ki kellett öregedni a menetből. Át kellett adni a fáklyát a sereghajtóknak, a felnövő nemzedéknek. Ezt szorgalmazta a szívverés, a vérnyomás, a mozgás nehézkessége. Búcsút kellett mondani a szerszámnak, a tollnak, a mindent megértő közösségnek. Ha fájna is, de tudomásul kellett venni az öregséget.

1989. január 29., vasárnap

A falusi könyvhónap. Országszerte ma kezdődik és február 26-ig tart a művelődés, nevelés szolgálatát elősegítő Falusi Könyvhónap 29. rendezvénysorozata. (…) kitűnő alkalom a szellemi magvetésre, betűvetésre. A „könyves február” a falujárás, a könyvjárás időszaka.

1999. január 29., péntek

Kis helyen elférnek… Sok jó ember kis helyen is elfér (…) Ám milyen furcsa az élet… a fenti mondás megvalósításán a csíkszeredai börtönben kísérleteznek leginkább… 34 cellában 840 rab van a 435 helyes intézményben, és ami ezzel jár – négyemeletes ágysorok, heti egy alkalommal történő fürdés… a börtön részlegéből kettő 1896-ban épült…

2004. január 29., csütörtök

Új műszerek a székelyudvarhelyi kórházban. Az ígéret csak ígéret maradt… egészen e hét elejéig. Ekkor kapta meg a nőgyógyászati osztály a már évek óta várt laparoszkópot, amely mind diagnosztizálásra, mind kisebb műtéti beavatkozásokra alkalmas.

Virtuális próbababa. A Toshiba japán elektronikai cég már dolgozik a „virtuális én” megalkotásán, „aki” helyettünk felpróbálja a ruhákat, úgy mozog, ahogy mi magunk, és ezáltal megmutatja, hogy a kiválasztott ruhát érdemes-e megvásárolnunk vagy sem.

Január 1-től egységes gyermekgondozási pótlék. 2004. január 1-jétől a gyermekgondozási pótlék kvantuma egységesen 6 529 700 lej. Ennek előfeltétele, hogy a gyermek születését megelőző 12 hónap során a biztosított legalább 10 hónapos, társadalombiztosítási hozzájárulási időtartammal rendelkezzen, valamint a szülést követően legalább 42 napos szülési szabadság letöltésére kerüljön sor.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A még tartó vakáció örömei Hargitafürdőn Nagy P. Zoltán felvétele, 1999
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek