Visszatekintő (január 28.)

59

1969. január 28., kedd

Hír. Szőlőszüret és almaszüret után… káposztaszüret? Igen. De most nem a természetben, hanem a csíkszépvízi kultúrotthon színpadán. Ez lesz a címe annak a műsornak, amellyel a község műkedvelői a következő hónapban nézőik elé lépnek.

1989. január 28., szombat

Készülődés a tavaszi kampányra. Messze van még a tavasz s a kampánykezdés, de az mtsz-ekben nem ülnek tétlenül, hiszen a megfelelő előkészülettől függ, hogy mennyire zökkenőmentesen bontakozik ki a tavaszi mezőgazdasági munka.

1999. január 28., csütörtök

Help Alapítvány a fogyatékos gyerekekért. Tőlünk egy kicsit nyugatabbra járva a magunkfajta, görcsökben nevelkedett kelet-európai egy kicsit meglepve tapasztalja, hogy az ottani társadalom mennyire vállalja a beteg, fogyatékos embereket, milyen mértékben igyekeznek teljes értékű életet biztosítani számukra.

A jövő a bankkártyáké. A bankkártya a nyugati országokban már szinte kizárólagos fizetőeszközzé vált, ezekben az országokban készpénzzel már csak ritkán és kis összegeket fizetnek. (…) A bankkártya legnagyobb előnyei a biztonság és a kényelem, teljesen kiküszöböli a készpénz hordozásával járó veszélyeket, használata gyors és egyszerű.

2004. január 28., szerda

Kevesebb pénz az egészségügynek. Kilencmilliárd lejjel kapott kisebb költségvetést az idénre a Hargita Megyei Egészségbiztosító Pénztár, mint 2003-ra… Az idén 613 milliárd lejből gazdálkodhatnak, ezen összeg 8,4 százaléka a családorvosoknak, 2,6 százaléka a szakorvosoknak, 61,9 százaléka a kórházaknak, 14,1 százaléka a patikáknak, 6,9 százaléka pedig a mentőállomásnak jut…

103 millió adomány. Az idei vállalkozói bálon összegyűlt 103 millió lej adományt az ECHO Vállalkozói és Inkubációs Központ fogja kezelni. A tervek között egy játszóház létrehozása szerepel, de pályázni is lehet, főleg művelődési vonatkozású pályázatokkal, bizonyos összegben – közölte Gyergyószentmiklós polgármestere.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

-27,1 Celsius-fokot mértek a hétfőről keddre virradó éjszaka Csíkszeredában. 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek