Visszatekintő (január 25.)

52

1969. január 25., szombat

Ady Endre-emlékest a fővárosban. Szerda este a Palota kistermében a költő halálának 50. évfordulója alkalmából Ady-emlékestet rendeztek. Az ünnepséget a Művelődés- és Művészetügyi Állami Bizottság, az Írószövetség és Románia Szocialista Köztársaság Magyar Nemzetiségű Dolgozóinak Tanácsa rendezte.

Hír. Ciprus szigetéről öt tonna narancs, Törökországból 850 kilogramm füge, ezenkívül 8000 üveg dugaszolt étolaj, hat tonna cukorka és csokoládé, négy tonna csomagolt halva érkezett a csíkszeredai Helyi Kereskedelmi Vállalat raktáraiba. Az említett áruk vásárlóink rendelkezésére állanak üzleteinkben.

1989. január 25., szerda

A hozzászólók felelősségérzete. A többre, a jobbra törekvés jellemezte a Nyikó menti nagyközség, Șimonești néptanácsi ülésszakát. S amit mindenképpen méltányolhat az újságíró, aki szem- és fültanúja lehetett ennek az ülésszaknak, az az lenne, hogy a hozzászólók kivétel nélkül a község dolgai iránti elkötelezettség szellemében úgy próbálták értelmezni, természetesen taglalni is a problémákat, hogy az mindenképpen a vidék előmenetelét szolgálja.

1999. január 25., hétfő

Nehéz év előtt Szentegyháza. Az új pénzügyi törvény veszteséget jelent Szentegyházának, a város jövedelme ugyanis kevesebb lesz, mint az előző években. A polgármesteri hivatalnak nagyon meg kell húznia a nadrágszíjat: nemcsak a beruházások folytatása marad el, de alkalmazottak elbocsátásáról is szó van.

Vizsgálatok kezdődnek. A Nagy-Románia Pártot törvényen kívülinek nyilváníthatják, ha bebizonyosodik, hogy részt vett a Zsil-völgyi bányászok erőszakos akcióiban – közölte tegnap Valeriu Stoica igazságügyi miniszter. Pitești-en tartott sajtóértekezletén a miniszter bejelentette: vizsgálat kezdődik annak kiderítésére, hogy milyen szerepet játszott a Nagy-Románia Párt és ennek vezére, Corneliu Vadim Tudor szenátor az elmúlt heti eseményekben.
2004. január 25-én, vasárnap nem jelent meg lapszám

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Elkötelezett népnevelőket díjaztak, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek