Visszatekintő (január 22.)

144

1969. január 22., szerda

Az anyagi jólét útján. Csíkszentmihály. A szikár csíki földtől idegen búza hét év előtt 600 kilogrammot termett hektáronként. 1968-ban 1597 kilogrammot. Egy-egy munkanapegység értéke még nem magas. Tavaly alig érte el a 15 lejes átlagot. De a községbe forrott 838 szentmihályi, ajnádi, vacsárcsi család azon fáradozik, hogy tovább szépítse eredményeit, életét.

1989. január 22., vasárnap

Búcsúzott a tizedik promóció. Tegnap délelőtt ünnepélyes keretek között tartották meg diákéveik utolsó kurzusát a Miercurea-Ciuc-i almérnöki esti tagozat 1988-89-es végzős hallgatói. Az idén a tagozat gépgyártástechnológia szakán 23 főiskolás végez. Tíz esztendeje, hogy az első promóció elhagyta a főiskola padjait, s jelenlegi végzősökkel együtt a megyeszékhelyen 350-en szereztek almérnöki képesítést.

Rendezvények. Nicolae Ceaușescu elvtárs születésnapja és több mint ötvenöt éves forradalmi tevékenysége tiszteletére, ma és holnap tovább folytatódnak megyeszerte az eseményt köszöntő rendezvények…

1999. január 22., péntek

Készülődés az ezredfordulóra. A Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatalban megbeszélést folytattak az illetékesek egyházi vezetőkkel a kereszténység és a magyar keresztény állam megünneplésének előkészületeiről.

Újból támadják a várost és polgármesterét. Nem újdonság az már számunkra, hogy a magyarellenes román sajtó sokszor valótlanságokat közöl például az RMDSZ politizálásáról, a csereháti ügyről, egy-egy magyar településről, miniszterről, politikusról, polgármesterről.

2004. január 22.,csütörtök

Több állásbörze lesz. A már megszokott állásbörzéken kívül az idén egyetemisták, valamint 45 éven felüli személyek számára is szervez állásbörzét a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség… Az idén is elsődleges feladataik közé sorolják, hogy a felkínált munkahelyek közül minél többre megfelelő munkaerőt találjanak.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Tél van, hó van, siklik a szán… Kristó Tibor felvétele, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek