Visszatekintő (január 21.)

55

1969. január 21., kedd

Hír. Hagyományos farsangi ünnepségeket rendeznek Lövéte községben. Érdekes helyi jellegzetesség, hogy korosztályok szerint tartják műsoros táncestéiket, amelyeken a különleges népviseleteket, a régi népi táncokat és szokásokat vonultatják fel.

Várnak a hegyek. A természet a szépség végtelen oszlopait emelte. Lenyűgöz valamennyiünket, a csodálat varázsát lopja szemünkbe. Ezen a vidéken az itt élők, az ide utazók minden barangolás után új és örök élménnyel gazdagodnak.

1989. január 21., csütörtök

Megkezdődött a háziállatok számlálása. E nagyfontosságú országos akció során megyénkben is több száz számláló látogatja meg a mezőgazdasági egységeket, a szocialista egységek gazdaságait, a nem szövetkezetesített övezetek portáit, az mtsz-tagság háztáji gazdaságait és veszi számba az állatokat.

1999. január 21., szombat

Balánbányaiak a menetben. Kedden délután mintegy 60 balánbányai bányász indult el, csatlakozni a Bukarestbe tartó zsil-völgyi sztrájkolókhoz, egy autóbusszal és egy mikrobusszal… a balánbányai bányászok saját akaratukból keltek útra, szabadságot vettek ki, az otthon maradottak pedig folytatják a munkát.

Mindenható euró. A közös pénz, az euró premierje Ukrajnában volt a legsikeresebb a volt szovjet tagköztársaságok közül. Már január 11-én ebben a pénznemben határozták meg a bankok közötti forgalmat. Az üzleti élet egyéb szektorai is igyekeztek. A Faki (Tények) című újság olvasói megtudhatták, hogy ezentúl 1 millió euróért jöhet létre „egy üzletileg fontos találkozó” az állam valamely magas beosztású képviselőjével; 1500 euróért lehet venni bármilyen egyetemi diplomát; 1000 euró az ára a megrendelő szerinti orvosi véleménynek, ám mindössze 50 euró a jó hely a temetőben.

2004. január 21., szerda

Infláció merre? A minap nyilvánosságra hozott hivatalos statisztikai adatok szerint 2003 folyamán az infláció 14,1%-os volt. Ezek szerint jobbára sikerült az előirányzott szinten – 14% – tartani az inflációt, ami akár makrogazdasági sikerként könyvelhető el.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Jókedv a turista útitársa. Marx József felvétele, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek