Visszatekintő (január 19.)

54

1969. január 18., szombat

Erről, arról. Egyik nagy párizsi kozmetikai intézet bejáratánál olvasható az alábbi reklámszöveg: „Nincsenek csúnya nők, csak egyesek még nem tudják, hogyan kell szépnek lenni…”

Tíz új könnyűipari vállalat. Az idén tíz új könnyűipari vállalat kezdi meg működését, többek között a pitești-i Argeșana gyapjúüzem, a bukaresti üveggyár, a suceavai pamut kötöttárugyár, a gumicikkeket gyártó pitești-i kombinát, az oltenițai fonoda.

Téli tájak. Havasi táj – örök téma fotósoknak. Az egyenletesen megvilágított hófehér végtelenség, a vadregényes Hargita vattasapkás fenyves bércei – ezerarcú modell az amatőr fényképész számára.

Divat. A legpraktikusabb női öltözékek közé tartozik a kötényruha. Különösen fiatalok számára előnyös, ki-ki ízlésének és fantáziájának megfelelően a legkülönbözőbb szabásváltozatokban csináltathatja, vagy készítheti saját maga is, olcsó és szép öltönnyel egészítve ki ruhatárát.

1989. január 18., szerda

A dolgozók közgyűlései… A forradalmi munkásdemokrácia kiteljesedésének ezek a fórumai abban a lelkes és alkotó légkörben zajlanak le, amelyet az ország valamennyi termelőegységében, intézményében a Román Kommunista Párt Központi Bizottsága novemberi plénuma, a demokratikus szerveknek, a tömeg- és társadalmi szerveknek közös ülése, pártfőtitkárunk, Nicolae Ceaușescu elvtárs mesteri expozéja váltott ki.

Kell az utánpótlás. Megyei A osztályos jégkorongcsapataink egy-egy eredménytelen szereplése nyomán, egyéb okok mellett, sokszor említik a jégkorongkedvelők, de még a szakemberek is, hogy megyénk jégkorongjának nincs már meg az az utánpótlás, ami néhány évvel ezelőtt volt.

1999. január 18., hétfő

Vita a költségvetésről. A büdzsé szegény, a bruttó hazai termék idén tovább csökken… Közismert, hogy az ország idén törlesztendő külső adósságszolgálata 2,2 milliárd dollár. Ezt ha törik, ha szakad, ki kell fizetni, sajnos fennáll annak veszélye, hogy elszakad.
2004. január 18-án, vasárnap nem jelent meg lapszám

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Csapatháttér, rohamrendőrökkel. Nagy P. Zoltán felvétele, 1999
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek