Visszatekintő (január 17.)

54

1969. január 17., péntek

Népművészet–termelés–kereskedelem. A fúrni-faragni szerető, ügyes kezű székely emberek elővarázsolta népművészeti tárgyak ma már külföldön is ismeretesek. Talán nincs a világnak olyan sarka, ahová ne jutott volna el a dánfalvi, korondi korongolók hírneve, a hagyományos és modern vonalú kerámia dísztárgyak, vagy évszáza­dok levegőjét magukkal hordozó varrottasok.

A számok tükrében. A termelőszövetkezetek vezetőtanácsai, tagsága megyeszerte most vitatja meg az 1969-es termelési tervet. Megyei szinten vizsgálva a terveket, azt észleltük, hogy ezek elkészítésekor többé-kevésbé figyelembe vették az elmúlt év termelési eredményeit, a reális lehetőségeket.

1989. január 17., kedd

Eminescu fénye. Mi sem bizonyítja jobban a költészet irányi rajongást, a nagy költő iránti tiszteletet, mint a telt ház, ahol feszes csendben várják a mély emberi üzenet megszólalását, az örök érvényű szépség sugallatát az egybegyűltek.

Felkészítők a hatékonyabb pártmunka érdekében. Ezekben a napokban zajlanak a különböző tevékenységi területeken működő pártbizottságok titkárainak, pártalapszervezeti titkároknak, a pártbizottságok tagjainak és az alapszervezetek bürótagjainak év eleji felkészítői, amelyek jelentős lépést jelentenek a pártszervek és -szervezetek politikai és szervezőmunkájának tökéletesítésében.

1999. január 17–én, vasárnap nem jelent meg lapszám
2004. január 17., szombat

Havas utakon közlekedünk. Az elmúlt 24 órában havazott egész Hargita megye területén, a hóréteg több helyen megnehezítette a közlekedést, az összes megyei és országutat 1–5 cm hóréteg borítja. Hargita megyében pillanatnyilag a Bucsin-tetőn 51 cm a hóréteg vastagsága. Hargitafürdőn 40, Csíkszeredában 26, Tusnádfürdőn 25, Marosfőn 24, Gyergyóalfaluban 19, Maroshévizen 15, Székelyudvarhelyen pedig 17 centiméter hóvastagságot mértek.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Hó lepi be Csíkszeredát, az utakon nem árt vigyázni. Csíki Zsolt felvétele, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek