Visszatekintő (január 16.)

47

1969. január 16., csütörtök

A csíkszeredai Készruhagyárban. A csíkszeredai Készruhagyár munkaközössége számára sikerekben rendkívül gazdag év volt 1968. Hiszen a vállalat munkaközössége jelentős mértékben túlteljesítette a gazdasági-pénzügyi tervmutatókat. Így, terven felül több mint 4 millió lej értékű készruhát állított elő, mindenekelőtt a kiszabott munkatermelékenység 0,5 százalékos fokozása révén.

1989. január 16-án, hétfő nem jelent meg lapszám
1999. január 16., szombat

A csíkszeredai műjégpálya vendége lesz a Steaua. Érdekes módon ma és holnap Csíkszeredában megrendezendő Steaua – Sportklub rangadók nem befolyásolhatják a felnőtt jégkorongbajnokság rangsorát. Az alapszakasz utolsó fordulója előtt a katonacsapat előnye 5 pont, így a bajnoki címért játszandó, három nyert mérkőzésig tartó rájátszásokat Bukarestben rendezik meg.

Kettős ünnep a műjégpályán. Ma délután a műjégpálya ünnepélyes keretek között felveszi a Vákár Lajos nevet. A fennállásának 70. évfordulóját ünneplő csíki jégkorong így tiszteleg a sportág meghonosítójának, egyik kiváló játékosának és edzőjének emléke előtt.

2004. január 16., péntek

Olcsóbb lesz a fűtés Gyergyóban? Január 30-án megkezdődik a svájci kormány által támogatott fűtésrendszer-felújítás a gyergyószentmiklósi Virág, valamint a Bucsin lakónegyedben. Az önkormányzat által vásárolt egyik új, korszerű kazánt máris beszerelték és működtetik a Bucsin negyedben – tájékoztatott a polgármester.

Emlékek Ázsiából. A Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) keretén belül működő Kőrösi Csoma Sándor Kelet-kutató Központ tudomány-népszerűsítő előadássorozata tegnap esti előadója Gazda József közíró volt. A Keletet nemegyszer beutazó kovásznai pedagógus A magyarság és Ázsia népei témakörben tartott előadást, mondandóját az I. és II. világháborús magyar hadifoglyoktól összegyűjtött ázsiai emlékek köré csoportosította.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Kriterion Galériában megnyitott kiállítás részlete. Nagy P. Zoltán felvétele, 1999
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek