Visszatekintő (január 15.)

64

1969. január 15., szerda

119 éve született Mihai Eminescu, a nagy román költő. Az életben, napjainkban szokássá lett az úgynevezett kerek évfordulók megünneplése. Vannak azonban a kulturális életnek olyan képviselői, akikről érdemes minden évben megemlékezni, sírjaikra új koszorút elhelyezni, emléküket csak a nekik kijáró mélységes tisztelettel idézni.

1989. január 15., vasárnap
Pionír és iskolás seregszemle. A zonális vetélkedők küszöbén, a fesztivál felsőbb szakaszversenyein az eddigieknél jóval magasabbra kell állítani a mércét, hogy ez alkalommal is elmondhassuk: mind mennyiségi, mind minőségi szempontból évről évre színvonalasabb lesz megyénkben is a művelődés és alkotás fesztiválja.

1999. január 15., péntek
Románia és a Világbank-program. A Világbank hat hónappal meghosszabbította a román mezőgazdaság szerkezeti átalakítását szolgáló ASAL-program határidejét. A Világbank romániai képviselője szerint a kormány számíthat a bank és a Nemzetközi Valutaalap támogatására, ha kitart a megkezdett reformok folytatása mellett.

Megszavazta az új adókat Csíkszereda tanácsa. Rendkívüli tanácsülést tartottak tegnap Csíkszeredában, ennek célja a megnövelt adók és illetékek megszavazása – azaz kénytelen-kelletlen történő elfogadása volt.

2004. január 15., csütörtök
Lesz-e Kossuth utca Csíkszeredában? Nem tudni, sikerülhet-e Csíkszeredában a Virág utca átnevezése Kossuth utcára, visszaadva ennek eredeti elnevezését. A lakossági kezdeményezést ugyanis a lakosság egy része egyáltalán nem támogatja. Nem a név, hanem a változtatással járó költségek miatt.

Uniós támogatás a képzőművészeknek. Hargita Megye Tanácsa Somogy Megye Önkormányzatával, a svédországi Vasternorrland és az észtországi Valfa megyékkel közösen több mint másfél milliárd lej európai uniós támogatást nyert pályázaton keresztül. A kezdeményezés célja a Hargita megyei képzőművészek külföldi bemutatkozásának lehetővé tétele.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Látványos mérkőzésen győzte le a Csíkszeredai Sportklub a Budapesti Ferencvárost
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek