Visszatekintő (január 11.)

62

1969. január 11., szombat

1969 – ötéves tervünk döntő fontosságú éve. Hargita megye három helyi ipari vállalata is figyelemre méltó vállalásokat tett az 1969-es évi tervfeladatok túlszárnyalására. E vállalatok munkaközösségei az elmúlt évben becsülettel helytálltak, jelentős mennyiségű többletterméket szállítottak megrendelőiknek.

Hosszú, hosszú téli esték. Hetven én körüli ember álldogál az egyik sarokban. – Tetszett a színdarab? – Igen. Jót kacagtam. – Máskor mit csinál esténként? – Hát lefekszem. Pihenek. Dolgoztam eleget a nyáron. Olyan hosszak, tudja az éjjek, kora hajnalban már felkelek.
– Nem olvas? – Nem én.

Repülő csészealj a Hargita fölött. Napjaink emberét szinte lázba hozza ez a mindeddig csak magyarázott, de alapjában tudományosan még le nem zárt ügy. Nemzetközi szaktekintélynek örvendő tudósok foglalkoznak a jelenséggel, fényképezőgépek lencséje rögzíti egy-egy furcsa alakú vagy éppen különösen viselkedő, fénylő, világló testet…

1989. január 11.,szerda

Újévi koncert. Színpadainkon nemcsak egyetlen éjszakát tart a szilveszter. Immár hagyományba megy: január első két hetében a Tg. Mureș-i szimfonikusok érkeznek a megyeszékhelyre újévi koncerttel, majd a színházak hozzák el szilveszteri kabaréműsorukat, és ha minden jól megy, még áprilisban, májusban is fel szokott hangzani a BÚÉK-jókívánság.

1999. január 11., hétfő

Mától ismét sztrájkolnak. A tavaly decemberben történt leállás óta változatlanul szünetel az áramszolgáltatás a balánbányai bányavállalatnál. A bányászok úgy tudják, hogy január 11-től megindulhat a termelés, mert ismét lesz áram. Ennek elmaradása esetén a szakszervezet újabb tiltakozó akciókat helyezett kilátásba.

Üres lelátók. Újra üresek maradtak a csíkszeredai műjégpálya lelátói. A mérkőzésekről készített jegyzőkönyvek szerint szombaton 251, vasárnap pedig 129 néző tekintette meg a Csíkszeredai Sportklub – Sepsiszentgyörgyi HC találkozókat. Túl a számok pontosságán, aggasztó a csíki szurkolók távolmaradása. (…) Szombaton, ünnepélyes keretek között a műjégpálya felveszi a Vákár Lajos nevet. Reméljük, tömve lesznek a lelátók.
2004. január 11-én, vasárnap nem jelent meg lapszám

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Menedékház a Hargitán. Marx József felvétele, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek