Visszatekintő (február 8.)

30

1969. február 8., szombat

Egyre több termék növeli megyénk hírnevét országhatárainkon túl. Öttípusú párhuzamos asztali satut, összesen 55 000 darabot szállít külföldre a gyergyószentmiklósi Partizán Helyiipari Vállalat és a csíkszeredai Fém-, Vegyipari és Kitermelő Vállalat. Az utóbbi borszéki kőbányája terméke, a travertinnek nevezett márványszerű mészkő, nagy sikert aratott a közelmúltban egy angliai kiállításon.

1989. február 8., szerda

Téli találkozó 1989. Több mint tizenöt esztendővel ezelőtt pattant ki a Gyergyói-medence pionírjai érdekes, változatos téli találkozóinak ötlete. A játék, a tél öröme, a gyermeki képzelet szárnyalása mindig szorosan egybefonódik az izgalmas vetélkedés, a jobbra-többre-szebbre törekvés szellemével. Összetett és mégis egyszerű az ilyen találkozók versenyanyaga, hiszen tulajdonképpen „hétköznapjainkból” vizsgáznak a gyerekek. Elméleti tudás egy megadott témában – s most, ezen a 17. téli találkozón, amelyet Joseni községben rendeztek, a sport volt a téma…

Az ifjúság jogi nevelése. A jogi nevelés hete rendezvénysorozatának keretében a megyeszékhelyi municípiumi KISZ-bizottság szervezésében múlt héten egy jogi témájú megbeszélésre került sor. Részt vettek a helyi ipari vállalatok, valamint a líceumok KISZ-bizottságainak titkárai.(…) szó esett a fiatalkori bűnözés megelőzésének módozatairól, a megelőzés fontosságáról és az ifjúsági szervezetek kiemelkedő szerepéről a fiatalok jogi nevelésével kapcsolatban.

1999. február 8., hétfő

Hogyan tovább, mentősök? A fórumon elhatározták: megalakítják a Mentőszolgálatok Igazgatóinak Országos Tanácsát, azt a nem kormányzati, nonprofit testületet, amely szakmailag menedzselné a kórházi beutalást megelőző sürgősségi szolgálat ügyeit, érdekképviseleti, tanácsadói szerepet is betöltve egyben.
2004. február 8-án, vasárnap nem jelent meg lapszám

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Nagyanyó mesél… és megelevenedik a múlt. Nagy P. Zoltán felvétele, 1999
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek