Visszatekintő (február 7.)

36

1969. február 7., péntek

A törvényhozás lépést tart az élettel. Választásra készül az ország. (…) A Román Kommunista Párt IX. Kongresszusa, valamint az Országos Konferencia határozatai nemcsak országunk politikai, gazdasági, társadalmi és művelődési életében nyitottak újabb távlatokat, hanem fontos lépést jelentettek a szocialista jog, jogrend, a törvények további fejlődése, tökéletesítése szempontjából is. Amint az ismeretes, a jog aktív szerepet tölt be a társadalom fejlesztésében.

1989. február 7., kedd

A jobbítás szándékával. A célirányos törekvések, az intenzív fejlesztés követelményei előtérbe helyezésének bizonysága az a tény, hogy a nettó termelési feladatot közel 6 százalékkal szárnyalták túl, mindenekelőtt az anyagi költségek csökkentése révén, s ezen az alapon lehetőség nyílt 93 millió lejes többletjövedelem elérésére.

1999. február 7-én, vasárnap nem jelent meg lapszám.
2004. február 7., szombat

Élő örökség. A csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány meghirdeti a 2004-es pályázati kiírását az Élő Örökség programra. A program célja a közösségek hosszú távú fejlesztésének támogatása a közösségek bevonása által a helyi kulturális és természeti értékek folyamatos azonosításába, megőrzésébe és értékesítésébe. A program Románia több megyéjében nyújt támogatást: Bihar, Botoșani, Brassó, Hargita, Kolozs, Máramaros, Maros, Szatmár, Suceava és Zilah.

Nem fenyeget árvízveszély. A több napja tartó hóolvadás, az évszakhoz képest magas hőmérsékleti értékek (Csíkszeredában tegnap délben +7 Celsius-fok volt), valamint a hidrológusok előzetes figyelmeztetése ellenére, a megyében egyelőre sehol sincs árvíz. A Hargita Megyei Polgárvédelem munkatársa elmondta: állandóan figyelik a folyók, patakok vízszintjét, hogy amennyiben veszélyesen emelkedni kezdenének, közbe tudjanak lépni.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A csíkszeredai új síugrósánc. Nagy P. Zoltán felvétele, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek