Visszatekintő (február 6.)

52

1969. február 6., csütörtök

Tavaszra várva. Gyergyóújfaluban a termelőszövetkezet istállói hat telepen helyezkednek el. Ezt követeli a munkaszerzés, a község nagy kiterjedése. Az elmúlt évben a takarmányozott tehenenkénti tejhozam 1140 liter volt, ami az azelőtti évekhez viszonyítva visszaesést jelent.

1989. február 6-án, hétfőn nem jelent meg lapszám
1999. február 6., szombat

Romániába látogat a pápa. I. Teoctist román ortodox pátriárka hamarosan levélben fogja meghívni II. János Pál pápát romániai látogatásra. (…) A meghívás a román ortodox és katolikus egyház közötti kapcsolatok örvendetes javulásának tudható be. A pápa első ízben tesz majd látogatást egy ortodox hagyományokkal rendelkező országban.

Bukarestben győzni kell! Ma és holnap rendezik a három nyert mérkőzésig tartó felnőtt jégkorongbajnokság rájátszásának negyedik és ötödik találkozóját. A bajnoki címért zajló összecsapásokban a Sportklub, a bronzéremért zajló csatákban pedig a gyergyószentmiklósiak vezetnek, egyaránt 2–1 arányban, a Steaua, illetve a Sportul Studențesc elleni párharcban. Mindkét Hargita megyei együttesnek egyetlen győzelemre van szüksége.

2004. február 6., péntek

Szociális lakást lehet igényelni. A székelyudvarhelyi Kórház negyedben felszabadult nyolc önkormányzati lakásra a napokban még benyújthatják kéréseiket az igényelők. A megüresedett szociális lakások eddigi bérlői az újonnan épített csereháti lakónegyedben jutottak új apartmanhoz.

Megyeközi összefogás a Borvíz útért. A hétvégén egy bukaresti szaklap díjazta a Háromszék, Hargita és Maros megye közös turisztikai projektjét, a Borvíz utat. Bár megvalósulófélben van a Csíki Természetjáró és Természetvédő Egyesület hasonló jellegű és azonos nevű kezdeményezése az alcsíki térségben, a három székelyföldi megye közös kezdeményezése egységes turisztikai kínálat létrehozását célozza, a térségben lévő ásványvizek hasznosítása révén.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Jelenet a Csíkszeredában lejátszott legutóbbi Sportklub–Steaua találkozásról, 1999
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek