Visszatekintő (február 28.)

42

1969. február 28., péntek

Ünnepelt a város. Nagy és szép esemény volt. A város apraja-nagyja ott volt a városi művelődési ház nagytermében, azon a bensőséges hangulatú ünnepi gyűlésen, amelyen átadták a városszépítési hazafias versenyt elbíráló központi szakbizottság döntése alapján az ötödik helyezésért járó 150 000 lej értékű díjat Székelykeresztúr dolgozóinak.

Gazdag, változatos műsor Topliţán. Vasárnap tovább folytatódott a fesztivál városok közötti szakasza, ezúttal Toplițán találkoztak a műkedvelők. Az eseményen több százan voltak jelen: a házigazdák mellett a borseciek, valamint a Sărmas–Hodoșa szakszervezeti klub képviselői, a gălăuțași klub viszont nem küldte el műkedvelőit.

1989. február 28., kedd

Símaraton ’98. Vasárnap délelőtt, tavaszias időben ugyan, de újra indult, immár IX. alkalommal a téli maraton karavánja. A Hargita és az Informația Harghitei napilapok szerkesztőségei, a megyei és municípiumi Testnevelési és Sporttanács, más tömeg- és társadalmi szervezetek ezúttal is szép sikert könyvelhettek el, százak sportoltak, szórakoztak a szabad levegőn.

1999. február 28-án, vasárnap nem jelent meg lapszám.
2004. február 28., szombat

Az oktatásra fordított pénz beruházás a jövőre. A Sapientia – EMTE Csíkszeredai Kara tegnap második alkalommal szervezte meg az erdélyi magyar felsőoktatási rendszer, ezen belül a székelyföldi felsőoktatás középtávú stratégiai feladatainak aktuális kérdéseit áttekintő Oktatáspolitikai Fórumot, Felsőfokú képzés Székelyföldön: tények és trendek címmel.

Nincs pénze a székelyudvarhelyi kórháznak. Működésképtelenné válik március elsejétől a székelyudvarhelyi Városi Kórház… Az igazgató elmondta, a kórháznak idén 80 milliárd lej összköltségvetésből kell gazdálkodnia, ugyanannyiból, mint az elmúlt évben. Az összegből 60 milliárdot fizetésekre, 18 milliárdot gyógyszerekre és egyéb gyógyászati kellékekre kell fordítani. A fennmaradt összegből kell(ene) fedezni egész évre az egyéb kiadásokat – azonban ez az összeg mindössze az intézmény másfél havi költségeire volt elegendő.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Parázs jelenetek a jégen. Csíki Zsolt felvétele, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek