Visszatekintő (február 27.)

50

1969. február 27., csütörtök

Az együttműködés értéke. A székelyudvarhelyi erdőgazdálkodási vállalat bútorgyártó részlegének beruházási munkálatai megyénkben talán a legmeggyőzőbben érzékeltetik a megrendelő, az építő és a szerelő tevékenysége tökéletes összehangolásának gyakorlati jelentőségét. Hiszen a szóban forgó részleg bővítési és korszerűsítési munkálatait az elmúlt évben kezdték meg, s a beruházások folyamán a termelés nem szünetelt.

1989. február 27-én, hétfőn nem jelent meg lapszám.
1999. február 27., szombat

A katonai központ részben elégedett a helyzettel. Január eleje és február közepe között vonult be katonának a 20. életévét már betöltött vagy az idén töltő fiatalok újabb csoportja. A Hargita Megyei Katonai Központ vezetőinek értékelése szerint a behívóparancsnak többnyire eleget tesz mindenki, az olyan esetek viszont, amikor a behívott fiatal külföldön dolgozik, szinte megoldhatatlanok.

25 milliárd lejt kér a megye. A Hargita megyei tanács és a prefektúra közösen állította össze és küldte el a kormánynak azt a kormányhatározat-tervezetet, mely értelmében megyénk költségvetése 25,2 milliárd lejjel nőne. Arról van szó, hogy a fűtéspótlékot eddig a központi költségvetésből fedezték, ám idéntől ez megszűnik, a helyi tanácsok dönthetnek: akarják, vagy pontosabban tudják-e saját költségvetésből fedezni a szükséges összeget?

2004. február 27., péntek

Veszélyben a székelygőzös? A megszűnés veszélye fenyegeti a Székelyudvarhely–Héjjasfalva vasútvonalon közlekedő, a környékbeliek által csak székelygőzösként emlegetett személyszállító vonat működése. Környékünkön nemcsak ezt a vasútvonalat érinti a probléma, ugyanis ugyanebben a helyzetben van a Parajd–Balázsfalva közötti szárnyvasút is. Az említett vasútvonalak nem gazdaságosak, ezért az állam magánkézbe szeretné adni azoknak működését – ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy megszűnik ezek üzemeltetése.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

btr
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek