Visszatekintő (február 26.)

45

1969. február 26., szerda

Hír. Tovább javul a fogyasztási szövetkezeti egységek szakemberellátása. Az idén az ország különböző szakiskoláiban mintegy százharminc Hargita megyei fodrász, pincér, szabó, szobafestő, cipész, bádogos, pék szakmunkás, üzleti elárusító, valamint könyvelő nyer képesítést és helyezkedik el a falusi üzletekben és szolgáltatási egységekben.

A jégkorong-világbajnokság alkalmából. Március 1-jén a Lotto Pronosport rendkívüli húzást szervez a B-csoport mérkőzéseinek keretében, H 1-es jelzéssel. A szelvények elővétele február 21-én kezdődött. A kitöltött versenylapok letételének határideje február 27., csütörtök.

1989. február 26., vasárnap

Megújulás. Rangos turisztikai létesítményünk, az Odorheiu Secuiesc-i szálloda rövid idő múlva új „köntösben” fogadja vendégeit. Jelentős beruházással kerül sor a bútorzat, a szőnyegek stb. kicserélésére. Az új bútor már készül ott helyben, a Bútorgyárnál. Saját tervezés alapján. S bár a megrendelések nincsenek híján, mégis vállalták, hogy rekordidő alatt elkészítik a szálloda bútorzatát is.

1999. február 26., péntek

Földgáz falvaknak. Az 1999/89-es kormányhatározattal az ország újabb 132 települése számára hagyták jóvá a földgáz bevezetését. Megyénkből négy helység szerepel a kormányhatározat mellékletét képező listán: Csíkkarcfalva, Csíkszentmihály, Oklánd és Csíkszentdomokos. A gázelosztók létesítésével és a földgáz bekötésével kapcsolatos munkálatok költségeit a haszonélvezőknek kell fizetniük, a törvényes feltételek közepette.

Bővülő kapcsolatok. Kaposvár és Eger után a napokban egy magyarországi kisváros Vöröskereszt Bizottságával alapozott testvérszervezeti kapcsolatot a Hargita Megyei Vöröskereszt. A tervek szerint a móriak (Fehér megye) vöröskeresztes önkénteseit a nyáron már megyénkben vendégül is látják ifjúsági táborban…

2004. február 26., csütörtök

Elérkezett a gödrök ideje. Csíkszereda útjait dicsérni évtizedek óta nem lehet, szidni a legjobban ilyenkor, télvíz idején, amikor minden gödör, kátyú „teljes pompájában” ragyog. A város agyonfoltozott úthálózata pedig egyre kevésbé bírja a megnövekedett forgalom okozta megterhelést, több főútvonalon már kikerülni sem lehet a „csapdákat”.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A tekerőpataki síugró-reménységek. Bajna György felvétele, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek