Visszatekintő (február 25.)

42

1969. február 25., kedd

Választási híradó. Alcsík falvaiban csíkszeredai orvosok egészségügyi témájú előadásokat tartottak, ismertették az egészségügyi hálózat tökéletesítését szolgáló, a napokban megjelent irányelvek jelentőségét.

1989. február 25., szombat

Az ember egészségéért. Szép eredményekről számoltak be a tegnapi közgyűlésükön, elismeréssel szóltak mindezekről az illetékes felsőbb szervek is. Mind az előterjesztett jelentés, mind pedig a hozzászólások mégsem az önmegelégedés szellemében elemezték a tavalyi eredményeket… azokra összpontosítottak, amelyek révén még jobbá tehető a lakosság egészségvédelme, azokra a hiányosságokra, amelyek kiküszöbölésével tovább javíthatók a demográfiai mutatók…

1999. február 25., csütörtök

Hová lett az aprópénz? A Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal kereskedelmi osztályának és a Fogyasztóvédelmi Hivatal munkatársainak közös fellépéséhez egy korábbi sajtótájékoztató adta az ötletet. Azon egyebek mellett arról volt szó, hogy Székelyudvarhelyen általános tapasztalat, hogy a kereskedő nem tud visszaadni a vevőnek aprópénzt, mert nincs a kasszában. (…) Az említett sajtótájékoztatón szó volt még a vevő előírás szerinti kiszolgálásáról, például, ha 30 deka szalámit kér, mert mondjuk csak annyira való pénz van nála, akkor az legyen pontosan 30 deka, és ne kérdezze az eladó, hogy maradhat-e találomra levágott 38, 40 vagy 45 deka… és így tovább.

2004. február 25., szerda

Összefogtak az önkormányzatok. Szennyvízhálózatot és derítőállomást akarnak építeni közösen a felcsíki községek. Ennek érdekében konzorciumot hoztak létre és előkészítették a dokumentációt a közös beruházás megvalósításához. A beruházásokhoz szükséges összeget pályázati úton kívánják előteremteni.

Botrány a Sportklubnál. Tegnap délután tudta meg a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának vezetősége, hogy alapemberük aláírt a Bukaresti Steauához. Az átigazolási időszak hétfőn járt le. A csíki együttes vezetősége eltanácsolt három játékost és megtiltotta, hogy edzésekre járjanak a Sportklubhoz. Csak akkor kapnak játékjogot a katonacsapatnál, ha a Steaua kifizeti a szerződésben írt átigazolási összeget.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Két símaraton is volt a hétvégén. Nagy P. Zoltán felvétele, 1999
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek