Visszatekintő (február 23.)

41

Új rovatot indítottunk Visszatekintő címmel. „Retró rovatunkban” egykori tudósításainkkal emlékezünk és emlékeztetünk. Tömören, de a kor „ízvilágát” a lehető legérzékletesebben átadva közlünk újra részleteket az 50, 40 és 30 évvel ezelőtt megjelent cikkeinkből. Címmel és rövid kiemelésekkel tehát 1968, 1978 és 1988 történéseit hozzuk közel a csíkszéki, udvarhelyszéki, gyergyószéki olvasókhoz.

1968. február 23., péntek

A hét áru-újdonságai
A hét áru-újdonságai címmel megjelenő rovatunkban tájékoztatjuk lapunk olvasóit az üzletekbe érkező legfrissebb árucikkekről. (…) A hét áru-újdonságai között a konfekciós üzletek kétrészes, pasztellszínű, importszövetből készült női ruháit említjük elsősorban. Érkeztek ugyanakkor modern szabású, lomos szövetből varrt, világos színű, női tavaszi kabátok. A férfiaknak, ha későn is – a szezon végére – megérkeztek a sokat keresett irhabundák. A vas- és vegyiáru üzletek Menajul típusú zománcozott főzőkályhákat hoztak forgalomba. (…)

 

1978. február 23., csütörtök

Megyénk dolgozói!
A takarékosság mind az egyén, mind a közösség érdeke. Ne hagyjunk elpazarolni egyetlen kilowattóra villamos energiát se! Az életszínvonal emelkedését segíti elő a takarékos energiafelhasználás.

 

1988. február 23., kedd

Hírek
Február 15-e volt az utolsó nap, amikor még vaddisznóra lehetett vadászni. (…) Ebben a vadászidényben 238 vaddisznót lőttek ki (80 kg-os átlagsúllyal).

A cikket teljes terjedelmében a Hargita Népe február 27-i számában olvashatják.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek