Visszatekintő (február 22.)

36

1969. február 22., szombat

Városunkért tesszük. Székelykeresztúr a városszépítési versenyben az ötödik helyet vívta ki magának az ország tízezernél kevesebb lakosú városai között. (…) A siker alapja az átfogó, alapos szervezői munka. Még az 1967-es év vége előtt pontosan megállapították a ’68-as feladatokat, ismertették a lakossággal, meghallgatták a javaslatokat és ezekkel is kiegészítették a tennivalókat a néptanácsi választókerületek, városnegyedek, utcák között. (…) Elérték azt, hogy a város szebbé, gazdagabbá tételét mindenki szívügyének érezze, az „egyszerű” lakostól kezdve egészen az intézmények, vállalatok vezetőiig.

1989. február 22., szerda

Ha mindenki felelősségtudattal cselekszik. Valahányszor az állattenyésztés fejlesztéséről, a fajtafeljavításról, a kiválogatásról van szó, a szakmabeliek nem győzik hangoztatni, hogy ebben a folyamatban milyen nagy szerep jut a borjúnevelésnek. Minél erősebb, szebb borjak születnek, annál biztosabb, hogy azokból, ha a későbbiek során is megfelelően gondozzák és takarmányozzák őket, akkor nagy testű és jó termelőképességű egyedek válnak. Persze alapfeltétel a genetikai tulajdonság, ám ez lehet bármilyen kiváló, a helytelen gondozás és táplálás a legkiválóbb genetikai alapot is lerontja.

1999. február 22., hétfő

Ha síugrás, akkor Tekerőpatak! Hagyományos síugró-verseny Tekerőpatakon az Öregfiúk Versenye, melyre a Tekerőpataki SE a legkisebbektől a 40 éven felülieket is meghívja. A Nagyszegi-dűlőben létesített 22 m-es síugrósáncon ezúttal 28 résztvevő ugrott, szintén hagyományossá vált házi értékelési szabályok szerint, ami a stílus pontozása hiányában eltér a hivatalos szabályzattól. (…) Örvendetes volt a fiatalok népes részvétele. A következő versenyekre a tekerőpataki vizsgázott stílust pontozó bírók működése kívánatos lenne ezen a kis sáncon is, mert úgy hivatalosabb, igazi síugróeredmények születhetnének.
2004. február 22-én, vasárnap nem jelent meg lapszám.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Épülő új házsor. Nagy P. Zoltán felvétele, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek