Visszatekintő (február 21.)

79

1969. február 21., péntek

Bravó Székelykeresztúr, bravó Borszék! Ha pályán zajló versengésnek drukkolnánk, tapsolnánk, a hajrá is megtenné a szolgálatot. De Székelykeresztúrnak és Borszéknek ez alkalommal csakis a bravó dukál, elismerésre jogosultak. Mert ha nem is győztek, de előkelő helyezést értek el. Nem is akármilyen versenyen, s nem is könnyű mezőnyben: a városszépítési nemes versengésben! A hasonló adottságokkal rendelkező összes hazai város igen erős mezőnyében.

1989. február 21., kedd

Gyorskorcsolya. Az országos bajnokságon és számos kupaversenyen elért sikerek után újabb kimagasló eredmény: megyénk nyerte a gyorskorcsolya KISZ-kupa országos döntője összesített pontversenyét, miután két dobogós helyezést értek el versenyzőink. Igaz, ezúttal nem élsportolóké a dicsőség, most tömegsport-szintű viadalon született a siker, de szép ráadás az országos bajnokság érmei, helyezései után.

Lovas sikerek. Az úttörő Forrás SE által elvetett mag nemcsak hogy kikelt, hanem már meghozta első gyümölcseit is. Hiszen a megyében gombamód szaporodó lovas szakosztályok jelenléte a lovas rendezvényeken, az egyre több leigazolt versenylovas, valamint a mindinkább szaporodó versenyek száma kézzelfogható „szüretnek” tekinthető. (…) A rangidős Forrás SE évről évre felfelé ívelő görbével van jelen az országos porondon, mind a hivatalos versenyek rendezésével, mind az egyre jobban fejlődő lovasaival.

1999. február 21-én, vasárnap nem jelent meg lapszám.
2004. február 21., szombat

50 milliárd lej a Communitas Alapítványnak. A hazai kissebségek szervezeteinek támogatására a 2004-es állami költségvetésben 240 milliárd lejes összeg szerepel. (…)A magyarság a költségvetési juttatásban a kolozsvári székhelyű Communitas Alapítvány révén részesül, tételesen 50 milliárd lejben. A szóban forgó pénzösszeget a kormányhatározat értelmében székházak működtetésére, karbantartására és javítására, újság, könyv és más kiadványok kiadási költségei fedezésére, különböző kulturális, tudományos stb. rendezvények finanszírozására, másabb akciókra lehet felhasználni.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Elitképzés folyik a Tamási Áron Gimnáziumban. Csíki Zsolt felvétele, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek