Visszatekintő (február 20.)

68

1969. február 20., csütörtök

Hír. A székelyudvarhelyi népművészeti bolt megnyitása óta eltelt mintegy 80 nap alatt több mint 320 000 lej értékű árut adott el. Az elmúlt napokban ismét új árucikkekkel bővült a választék. Kovácsoltvas gyertyatartó és dánfalvi feketekerámia vázák érkeztek.

A municípiumok, városok és községek szépítéséért és gazdasági fejlesztéséért. A Helyi Közigazgatási Bizottságnál kedden került sor a hazafias verseny központi bizottságának ülésére, amelyen megvizsgálták a tavalyi város- és faluszépítési és jó gazdálkodási verseny eredményeit… A központi bizottság megállapította az országos viszonylatban élenjáró városi helységeket, s csaknem 14 millió lej értékű, községgazdálkodási felszerelésekből, valamint kulturális-művészeti anyagokból álló jutalmakban és dicséretben részesítette őket.

1989. február 20-án, hétfőn nem jelent meg lapszám
1999. február 20., szombat

Képességvizsga-előzetes. Tegnap országos szinten megtartották a nyolcadik osztályosok számára szimulált képességvizsgát. Hargita megyében a tanfelügyelőség 31 központot alakított ki, közülük a Tanügyminisztérium Csicsót választotta ki, ahol a diákok élesben próbálhatták ki, milyen lesz az általános iskolai tanulmányaikat lezáró vizsga.

Saját kiadót létesít a megyei tanács. Rendes havi ülését tartotta tegnap Hargita Megye Tanácsa. (…) A csíkszeredai Lemeco Rt. megkapta három részlegén található épületeihez a területek tulajdonjogát, a tanács pedig saját kiadót hozott létre Hargita néven a Székelyföld kulturális havilap, illetve más időszaki kiadványok megjelentetésére.

2004. február 20., péntek

Humánerőforrás-fejlesztés. A munkaerőpiacon hasznosítható tudás megszerzését támogatja a PHARE 2002 – Gazdasági és Társadalmi Kohézió program keretében az újabb pályázati kiírás. A Humánerőforrás-fejlesztés címet viselő program prioritásai a már alkalmazásban lévő személyek munkaerőpiaci pozícióinak javítása, illetve a munkanélküliek elhelyezését segítő tudás megszerzése.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A csíkszentimrei mezőgazdasági termelőszövetkezet tagjai készülnek a tavaszra
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek