Visszatekintő (február 18.)

57

1999. február 18., csütörtök

Megállították a Bukarestbe tartó bányászokat. Miron Cozmát letartóztatták. Többszöri összecsapások, órákon át tartó közelharc után tegnap reggel a rendfenntartó erők megállították a vezérük elítélése miatt Bukarest ellen indult Zsil-völgyi bányászok csoportját az Olt folyónál, Stoenești közelében.

Március végére indulhat az új cipőgyár. 150 új munkahelyet jelent Székelykeresztúrnak az az új cipőgyár beindítása, amelyet egy olasz–román vállalat hozott létre. A termelés március 20-án kezdődik meg az elképzelések szerint, miután az olasz partner mintegy négymilliárd lejt fektetett be egy épület megvásárlásába, illetve felszerelésébe.

Miért csak Bukarestbe készül a pápa? Eldöntött tény, hogy május elején II. János Pál pápa Romániába látogat. Annak, hogy a Szentatya egy többségében ortodox vallású országba utazik, mind világegyházi, mind politikai szempontból hatalmas jelentősége van.

2014. február 18., szerda

A gondok többsége szociális jellegű. Másfél évtized alatt egyharmaddal csökkent Balánbánya lakossága. Volt már 12 ezer lakosa is a kis bányászvárosnak, ma számuk nem éri el a 8 ezret – mondta Brezovszky György alpolgármester. A munkalehetőségek beszűkülésével sok család jövedelemforrás nélkül maradt.

Fotókiállítás a Golden Galleryben. A Kárpát-medencei összmagyarság köréből került össze annak a fotókiállításnak az anyaga, amelyet tegnap nyitottak meg a csíkszeredai Golden Galleryben. Hét ország 95 művészének 95 fényképét mutatja be a vándorkiállítás.

Fut a Büdös. Szombaton 10.00 órától rendezik meg a szentimrei Büdösfürdőn a hagyományos Fut a Büdös tömeges sífutóversenyt. A szervezők Csíkszentkirályról ingyenesen szállítják ki a versenyzőket a helyszínre.

1969. február 18., kedd

Fürdővárosainkban – télen. A csomagokkal két vagy három hétre felszerelt utas alighogy szétnéz a tusnádfürdői állomáson, máris vezetőre talál, bőröndjeiket kéziszánkóval viszik az irodáig, ahol a szolgálatos orvos utasításai alapján korosztályonként, a betegek állapotának megfelelően utalják ki a szobákat a gyógykezelés és az üdülés időtartamára. Tusnádfürdőn hétszáz, Borszéken nyolcszáz vendég tartózkodik télen. (Borszéken meleg teával fogadják az érkezőt, amiért nem kell fizetnie.)

Összeállította: Sarány István

A tusnádfürdői művelődési ház Fotó: Nagy P Zoltán
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek