Visszatekintő (február 15.)

44

1989. február 15., szerda

Megéneklünk Románia országos fesztivál. Roppant nagy volt a műfaji változatosság a Küküllőmentén, és ez is igazolta újból a fesztivál erőteljes közművelődési jellegét, szerepét.

Ha többet termelünk, nagyobb az osztalék. Ha jól visszagondolok, majdnem 30 éve vagyok tagja a gazdaságnak. Ez alatt az idő alatt a legkülönbözőbb beosztásokban voltam, dolgoztam a mezőn kétkezi munkásként, voltam fogatos, brigádos, alelnök, végül beszerző. Elmehettem volna a városba dolgozni, de minek. Hű maradtam a gazdasághoz, mert az ember itt is megtalálja a számítását.

1969. február 15., szombat

Hírek. „Mi szem-szájnak ingere…” Az eddigi legátfogóbb élelmiszeripari és közétkeztetési kiállítás nyílik meg ma délben a csíkszeredai Kárpátok étteremben. • Ma kezdődik a színvonalas műsorairól ismert és megyénkben is igen népszerű marosvásárhelyi Állami Ének- és Táncegyüttes hatnapos előadássorozata.

Községről községre: Gyergyóremete. Biztosak lehetünk benne, hogy 1953 májusa emlékezetes a község életében. Akkor kezdték meg a Tejporgyár építését. 1954 októberében megindították a vállalat korszerű technológiai vonalainak próbaüzemeltetését.

1999. február 15., hétfő

Erdélyi püspökök felhívása a pápához. A Vatikán szóvivője szombaton megerősítette, hogy Teoctist román ortodox pátriárka hivatalos meghívólevele megérkezett a pápához és a katolikus egyházfő elfogadta a meghívást. Joaquin Navarro Valls azonban hozzátette, hogy a romániai látogatás időpontját és tartamát még nem rögzítették.

Népi játék, öt stációval. A 20. század utolsó farsangbúcsúztatója Csíkcsicsóban. Csíkcsicsóban állt a bál szombaton. A Népi Alkotások Háza, a Megyei Tanács, a Madéfalvi Polgármesteri Hivatal, a házigazda cserkészcsapat Vadvirág együttese, s nem utolsósorban a csíkcsicsói plébániahivatal szervezésében megyénk hét hagyományőrző csoportja búcsúztatta az évszázad utolsó farsangját.

25 éves az udvarhelyi Cantilena kamarakórus. Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte szombaton a székelyudvarhelyi Cantilena kamarakórus, amelynek megalakulásában kétségkívül fontos szerepe volt a 70-es évek elején létrehozott Zene- és Képzőművészeti Általános Iskolának.

Összeállította: Sarány István

A végkifejlet: a bábuégetés, Nagy P. Zoltán felvétele
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek