Visszatekintő (február 14.)

34

1969. február 14., péntek

Bővül az iskolahálózat. 1970 augusztusában adják át rendeltetésének Lövétén az új, tizenkét tantermes iskolát, amelynek építését nemrég kezdték meg. A lakosság jelentős összegű önkéntes pénzbeli hozzájárulással és mintegy ötszázezer lej értékű hazafias munkával segít az iskola építésében.

1989. február 14., kedd

Hóünnep ’89. Mint kies völgy a domboldalak csörgedező erecskéit, csobogó patakjait, úgy gyűjti össze ez a gyönyörű hely – Izvorul Mureș – immár tizennegyedik esztendeje a mosolyt, a derűt, a játékosságot, az emberi képzelet szárnyalását, az ügyesség, bátorság nagyszerűsé-
gét – közös örömáradattá varázsolva szereplőben és nézőben néhány órán át. Aztán már csak emlék. De milyen elmúlhatatlan emlék.

Következzék a nagyüzemi gyakorlat. Így hangsúlyozottan az emberi tényező kerül előtérben, olyan vonatkozásban is, hogy a termelés döntő meghatározója ez, részben a fegyelmezett, célratörő munkával, de mindenekelőtt a mezőgazdaságban dolgozók tudásszintjének növelése révén.

1999. február 14-én, hétfőn nem jelent meg lapszám
2004. február 14., szombat

Rekordhideg Csíkszeredában. Beigazolódott a mondás, miszerint Csíkban a farkasok nem eszik meg a telet. Bár a tavasz a múlt héten elhúzta a mézes madzagot az orrunk előtt, február erejét nem volt képes megtörni, és az eddigieknél keményebben tért vissza a tél térségünkbe. Tegnap reggel rekordhideget mértek a meteorológusok Csíkszeredában, hét órakor –32 Celsius-fokot mutatott a hőmérő.

Bulgária támogatja az EU-csatlakozásunkat. Bulgáriának érdekében áll Romániát támogatni az európai integrációs folyamatban, hogy a két ország együtt csatlakozzon az EU-hoz 2007. január elsején.

Elakadtak a felújítások. A lakószövetségek ellenkezése miatt nem sikerült eddig a csíkszeredai Kalász negyedben optikai vezetékekre átcserélni a kábeltévé-hálózat fővezetékeit. A munkálatokat már rég elvégezték volna, de néhány lakószövetségi vezető nem hajlandó a cég szerelőit felengedni a tömbházak tetejére, hogy a vezetékeket (a cég költségén) jóval korszerűbb rendszerre cseréljék.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Férfitáncok a színpadon. Csíki Zsolt felvétele, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek