Visszatekintő (február 13.)

46

1969. február 13., csütörtök

Tovább javul az egészségügyi ellátás. Új szakorvosok érkeznek megyénkbe. Tíz, Marosvásárhelyen és Kolozsváron most szakvizsgázott, orvos foglalja el állását a napokban megyénk területi kórházaiban és más egészségügyi intézményeiben. Többen közülük olyan gyógyászati ágakban fognak dolgozni, amelyekben eddig megyénkben nem voltak megfelelően szakképzett orvosok.

1989. február 13-án, hétfőn nem jelent meg lapszám
1999. február 13., szombat

Meghívták a pápát Romániába. Romániai látogatásra hívta meg II. János Pál pápát Teoctist, a román görögkeleti egyház pátriárkája. A meghívásról péntek este Bukarestben a román ortodox egyházfő hivatala adott hírt.

Csökkent a béradó. A jelek szerint a kormány a béradó csökkentésével próbálja némileg ellensúlyozni az idei várható árnövekedéseket… Ez derül ki Iosefina Moroșan pénzügyminisztériumi államtitkár ama bejegyzéséből, miszerint a kormány csütörtöki ülésén visszamenőlegesen jóváhagyta a bérek adózási alapjának csökkentését. (…) Az államtitkári közlés szerint a béradót évnegyedenként ki fogják igazítani a bérnövekedési mutatók arányában.

2004. február 13., péntek

Újból gazdát cserélt a kultúrház. Ismét Maroshévíz tulajdonába került a közel húsz éve épülő művelődési ház. Az történt ugyanis, hogy a brassói Transilvania Egyetem nem fogadta el a várostól a félkész – tehát oktatási célokra jelen pillanatban alkalmatlan – ingatlant, nincs pénze rá, hogy befejezze. Így a tulajdonjog visszaszállt az adományozóra, a helyi önkormányzatra. A volt hévízi polgármester szerint még némi pénzt is kap központi forrásokból a helyi önkormányzat, hogy hozzákezdhessen az építkezés befejezéséhez.

Számíthatunk a testvérmegyékre. Magyarország európai uniós csatlakozása után nem lesz nehezebb a testvérkapcsolatok fenntartása, éppen ellenkezőleg, szorosabb lehet az együttműködés – hangzott el tegnap a Békés, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok megyei küldöttségek Hargita megyei látogatása alkalmával tartott sajtótájékoztatón.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Koccintás az együttműködési szerződés aláírása után. Nagy P. Zoltán felvétele, 1999
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek