Visszatekintő (február 12.)

48

1969. február 12., szerda

A bizakodás jegyében. A napokban Salamás község lakói nagynemzetgyűlési képviselőjelöltjükkel találkoztak. A találkozó meleg hangulatban, a felelősségteljes munka légkörében zajlott le. A felvetett kérdések sokrétűsége újabb bizonyítékát jelentette a szocialista demokrácia szüntelen erősítésének, annak, hogy a néptömegek aktív résztvevői az államvezetésnek, valamint a közérdekű problémák megoldásának.

1989. február 12., vasárnap

A lehetőségek többre köteleznek. A megyehatárszéli nagyközség, Atid Árutermelő, Felvásárló és Értékesítő Szövetkezetének van egy gyenge pontja… Egyetlen termelőegységben létezik, az asztalos részleg… olyan alapvető népkiszolgáló egység hiányzik, mint a cipészet… Márpedig egy több mint 3000-es lélekszámú nagyközségben, mely viszonylagos elszigeteltsége folytán nagyrészt magára van utalva, jóval több, helyi lehetőségekre alapozó népkiszolgáló egységre lenne szükség…

1999. február 12., péntek

Tiltakozó menetelés Bukarestben. Tiltakozó menetelést szerveztek tegnap Bukarestben a közlekedési utak és vasúti építkezések szakszervezetei. A több ezer ember részvételével tartott felvonuláson a tüntetők kérték, hogy a területüket érintő munkálatok kilicitálásán adjanak elsőbbséget a hazai cégeknek.

Újabb árhullám. Január folyamán már érezhettük egy árhullám enyhe szelét, hisz néhány szolgáltatásért (posta, távközlés), illetve termékért (például a pékipariakért) többet kellett fizetnünk. A hivatalos statisztika is ezt tudatosítja: az infláció 3%-os volt (decemberben 2,2%), s 1998 januárjához képest a drágulás 38,1%-os volt. De mindez csak előszele volt annak, ami a jelek szerint a közeljövőben bekövetkezik, egy jelentős árhullám.

2004. február 12., csütörtök

Gyalog a hit, remény, szeretet jegyében. Tegnap este Csíksomlyóra érkezett Forró Edit, aki az erdélyi magyarság jogsérelmei­re kívánja felhívni a közvélemény figyelmét hétfőn kezdett gyalogos útja révén. Első nap Gyergyószentmiklóstól Csíkszentdomokosig gyalogolt, tegnap onnan folytatta az útját Csíksomlyóig.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Sétálni télen is lehet a csíkszeredai Petőfi utcában. Nagy P. Zoltán felvétele, 1999
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek