Visszatekintő (február 11.)

50

1969. február 11., kedd

A csíkszeredai Készruhagyár alkalmazottainak közgyűlése. Alkalmazottaink közgyűlésén vállaltuk: hogy 13 millió lejjel túlszárnyaljuk az ez évi össz- és árutermelési tervünket, 660 000 lej értékű többletjövedelmet érünk el.

40 esztendős a csíkszeredai jégkorong. „Hajrá fiúk, hajrá Szereda!” – zengett a dal két napon keresztül a csíkszeredai utcákon, a jégpályán. Öregek és fiatalok, jégkorongozók és szurkolók együtt énekelték az erre az alkalomra komponált indulót. Ünnepelt a város. A 40. születésnapot. 1929–1969 hirdették az ünnepi plakátok.

1989. február 11., szombat

Magasan az elvárások szintjén (Bălani Bányavállalat). A közgyűlésen bebizonyosodott, hogy megyénk munkásosztályának derék csapata, a bányászok hagyományaikhoz méltón a múlt esztendőben is példásan helytálltak az iparvállalataink élvonalában és valamennyi tervmutatójukat jóval túlteljesítették. […] Árutermelési tervüket 38,3 millió lejjel szárnyalták túl.

1999. február 11., csütörtök

Csíkszereda örömmel üdvözli a magyar konzulátus megnyitásának szándékát. A román miniszterelnök magyarországi látogatása alkalmával hangzott el, hogy Budapest Csíkszeredában szeretne konzulátust nyitni.

I. Csíki Ólsztár. Pénteken, február 12-én este 7 órától az Octavian Goga Gimnázium tornatermében rendezik – a csíki kosárlabdasport történetében először – a helyi csillagok gálaestjét, a Csíki Ólsztárt (ehhez a helyesírási formához ragaszkodnak a szervezők).

2004. február 11., szerda

Kevesebb a munkanélküli. A Hargita Megyei Statisztikai Igazgatóság adatai szerint 2003-ban csökkent a munkanélküliek száma a megyében. A nyugdíjasok száma viszont meghaladja megyénkben az alkalmazottakét.
Csökken a megbetegedések száma. Immár harmadik hete, hogy folyamatosan csökkenő trendet mutat az influenzajárvány Hargita megyében.

Szerkesztette: Kovács Hont Imre

Munkában egy arató-cséplő, 1969
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek