Visszatekintő (december 7.)

84

1968. december 7., szombat

Derűs történetek híres emberekről. Napoleon Belloy párizsi püspöknél volt látogatóban, aki előrehaladott kora ellenére rendkívüli szellemi frissességgel rendelkezett. A császár tisztelettel üdvözölte, hozzátéve az akkoriban divatos jókívánságot: – Száz évig éljen, monseniore! – Miért kívánja felséged, hogy csak ilyen keveset éljek? – tiltakozott szelíd szemrehányással a püspök. A tisztelt öregúr akkor már meghaladta 96. életévét.

„A kozmetikai fizika kérdései”. Németország első női fizikusa a XX. század elején szerezte meg tudományos címét. Diplomadolgozatának témája: A kozmikus fizika kérdései. Az eseményről újsághír is jelent meg annak idején, de mivel az újságíró nehezen hitte el, hogy a fenti problémák érdekelhetnek egy nőt, a diplomadolgozat címe: A kozmetikai fizika kérdései.

1978. december 7., csütörtök

Hírek. Nagy Zoltán festőművész mutat be műveiből a csíkszeredai Ifjúsági Klub termeiben. * 117 garzonlakást megába foglaló tömbház építését kezdték meg Toplicán a helybeli Kötöttárugyár munkáslányai számára.

Román–szovjet gazdasági megbeszélések. A munkalégkörű, baráti megbeszélésen a Románia és Szovjetunió közötti gazdasági együttműködés és kooperáció fejlesztésének jelenlegi és távlati kérdései kerültek szőnyegre. A találkozón részt vett Gheorghe Badrus, országunk szovjetunióbeli nagykövete.

Gyermekszáj. – Öcsi, hogyan fokozod a rossz mellékneveket? – Rossz, rosszabb, legrosszabb, s olyan, mint nálunk, az utolsó emeleten a melegvíz-szolgáltatás.

1988. december 7., szerda

Ezüstfenyő ’88. (…) több neves hazai újhullámos és heavy-zenekar jelentette be részvételét. A versenyre benevezett együttesek lépnek színre, a sorshúzás által eldöntött sorrend alapján, valamint a meghívott, versenyen kívüli együttesek fellépésére kerül sor. A fesztivál utolsó napján a díjazott együttesek gálaestjén vehetnek részt a rockzene kedvelői…

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Egykori kúria… Jelenleg a bikafalvi általános iskola épülete. Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek