Visszatekintő (december 6.)

53

1968. december 6., péntek

Hideg telek, emberi hidegek. Miért fáznak a csíkszent­simoni öregek? – Nem fázik? – Hát fázni fázom, de megfűttözöm. – Van-e fája? – Vettem valami kicsit a szentkirályi dongagyárból. Ha jó szűkön osztom, ejsze elég lesz télre. – A gazdaság nem adott? – Az idén nem. Három éve nem kaptam egy szálkát sem. Az első években adtak. Most fuvart is olyan nehezen szorítanak ki. – Nem is ígértek fát? – A brigádos megígérte volt, ejsze megadja, ha ígérte…

Szárazedzés a járdákon. Mindenkori büszkeségünk, hogy Csík a hazai jégkorong fellegvára. Még mostanában is, amikor a viszonylag mostoha felkészülési lehetőségek miatt nem dicsekedhetünk valami fényes eredményekkel, számtalanszor elmondjuk, hogy ha el is veszítettük országos hegemóniánkat, azért a „nagy csapatok” játékosainak zöme még mindig tőlünk kerül ki.

1978. december 6., szerda

Gyermekszáj. – Mi a különbség az „aprozári” és a piaci alma között? – Egy „v” betű. Az egyiket meg lehet venni, a másikat pedig meg is lehet… enni.

Villanások. Autó legyen a lábán – a tilosban. (…) mennyire hatástalanokká válnak a tiltó táblák, ha megfelelő ellenőrzés nem társul melléjük. Figyelem régóta a csíkszeredai pengeblokk és a többi tömbház közötti úton lévő gépkocsiforgalmat… a jelzőtábla szerint oda behajtani tilos. Mégis állandóan nagy a tumultus, a parkolóhelyek zsúfoltak… gyakran fal mellett álló gépkocsik mögé is beállnak.

1988. december 6., kedd

Tanuljunk egymástól. Van már annak egy esztendeje is, ha nem több, hogy egyik termelőszövetkezetünkben a szakembernek azt javasolták, menjen el a szomszédos gazdaságba, ott üljön össze a kollegával és kérdezze meg, milyen módszereket, eljárásokat használt, hogyan dolgoztak, mivel az ő eredményeik igazán jók voltak…

Röplabda. A megyei sporttanács és a megyei KISZ-bizottság a Miercurea-Ciuc-i 3-as számú Ipari Líceum tornatermében rendezte meg az Egyesülés Kupa női röplabdatornát. Első lett a Toplițai Toplițana, második a Miercurea-Ciuc-i ISK, harmadik a Brașovi Brașovia.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A csíkszeredai Megyei Kitermelő, Fém- és Vegyipari Vállalat, Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek