Visszatekintő (december 5.)

64

1968. december 5., csütörtök

Közeledik a holdra szállás pillanata. Jules Verne álma, az utazás a holdba, immár a beteljesedés felé közeledik. Az amerikaiak megígérték, hogy űrrepülőik az Apollo–8-cal még ez év karácsonya körül megkerülik a holdat. A Zond–6 szovjet űrhajó leszállása pedig szintén új mozzanatot jelez a legközelebbi „űrszomszédunk” meghódításáért folyó ütközetben.

Made in Alfalu. De ki hallott az alfalusi cipőkről, női csizmákról? Arról, hogy nagyban szállítják Szatmárra? Hogy messzi tájon élénk az érdeklődés, növekvő a kereslet iránta? Márkás, keresett termék lett az alfalusi szövetkezeti cipészek keze munkáját dicsérő téli csizma. Made in Alfalu! Ez igen, ez már beszéd! Így kell kitörni az ismeretlenség homályából.

1978. december 5., kedd

A hulladék is anyag: felhasználható. A hulladékanyagok használatáról sokat beszélünk mostanában és okkal. Hiszen a nyers- vagy segédanyagok feldolgozásakor több-kevesebb hulladék is kikerül a gépből, a munkás keze alól, azt pedig már régebb is nagyon jól tudta a valamire való mesterember, hogy a hulladék mint ilyen, felhasználható.

Hírek. Munka- és tűzvédelmi témakörű előadássorozat kezdődött a Székelykeresztúr környéki falvakban. * Hagyományos művelődési esemény, az idén XXII. kiadásához érkező falusi filmfesztivál ünnepélyes megnyitására került sor vasárnap megyénk 63 helységében.

Havazik. Immár visszavonhatatlanul – itt a tél. Hópelyhek kavargása, hegyek fehéredő csúcsai jelzik az évről évre megismétlődő szertartás beköszöntét, a természet új, varázslatos ruhájának feltöltését. Megannyi örömével és nem utolsósorban sportolási, mozgási lehetőségeivel. (…) Havazik, sűrű hó hull a Hargitán. És a fenyők körülölelte pályák készülnek az újabb szezonra, újabb színvonalas, izgalmas küzdelmekre, amelyek minden bizonnyal a megyénkbeli, lendületesen fejlődő sísportnak az újabb sikereit is elhozzák.

1988. december 5-én, hétfőn nem jelent meg lapszám

Szerkeszti: Szőke Zsuzsa

Hatvan család költözött a képen látható tömbházba. Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek