Visszatekintő (december 4.)

51

1968. december 4., szerda

A „SZONDA–6” tudományos fényképfelvételei. A Szonda–6 űrállomás repülése során két ízben lefényképezte a Holdat és a Földet. Először, útban a Hold felé, lefényképezte a Hold egész megvilágított oldalát a fotometrikus jellegzetességek mérése és nagyságának és alakjának meghatározása céljából. Másodszor igyekezett minél nagyobb méretű fényképeket nyerni a Hold láthatatlan részének mérése és feltérképezése céljából.

1978. december 4-én, hétfőn nem jelent meg lapszám
1988. december 4., vasárnap

A lakásépítkezésre összpontosítva. Toplița város iramos fejlődése mind ipari, mind más területen elsőrendű szükségszerűségként veti fel a lakásépítkezések ütemének állandó gyorsítását. Gyakorlatilag itt az utóbbi esztendőkben három jelentős gazdasági egység épült, illetve többszörözte meg termelési kapacitását. Így mintegy ötezer új munkahely létesült. Ami igencsak komoly feladatokat hárít a város építőire.

A falvak filmnapjai. Immár 32 éve annak, hogy a falusi filmszínházakban december első vasárnapján egyszerre kezd peregni a film, egy nagyszabású rendezvénysorozat megnyitásaként. A Falvak Filmnapjai az eltelt évek során mindig hasznos és szórakoztató élményt jelentett a falvainkban élő és dolgozó emberek számára, akik egyévnyi megfeszített, gyümölcsöző munka után élvezhetik a téli időszak csendesebb óráiban az általános műveltségüket gyarapító, tudásszomjukat kielégítő politikai, társadalmi és szakmai ismereteiket gyarapító megnyilvánulásokat.

Fotó. (…)A Prisma fotóklub évi mérlegét jelentő fotókiállítás megnyitására került sor a napokban, ahol a mintegy hatvan munka az alkalommal is a műfaj életképességéről, népszerűségéről győzött meg. Kétségtelen, e művészet meghódításához a technikai vívmány járult hozzá elsősorban, a fényképezőgép elterjedése, mely a valóság megörökítésének, tükröződésének eszközévé vált… mindenképpen meggazdagította a művészi kifejezés lehetőségeit.

Szerkeszti: Szőke Zsuzsa

A siménfalvi művelőséi otthon épülete. Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek