Visszatekintő (december 28.)

71

1968. december 28., szombat

Új laboratórium az egészségügyi felügyelőségnél. A Megyei Egészségügyi Igazgatóság csíkszeredai egészségügyi felügyelőségénél új kémiai-toxikológiai laboratóriumot rendeznek be. […]Működésbe állítanak többek között egy nagy kapacitású desztillálókészüléket, egy ultratermosztátot és egy elektromos kályhát.

Az Apollo–8 visszatért a Földre. Pénteken, bukaresti idő szerint 17.51-kor az Apollo–8 amerikai űrhajó leszállt a Csendes-óceánon, az előre kijelölt hely közelében, délkeletre a Hawaii-szigetektől.

1978. december 28., csütörtök

Elkészültek az első elemek. Megbolydult hangyabolyhoz hasonlít ezekben a napokban a csíkszeredai Házelemgyár építőtelepe. […] Átadásra készülnek e fontos építőipari egység építői, szerelői, jövendő munkásai.

Üzemképes a transzformátorállomás. A gyergyó­szentmiklósi Mechanikai Vállalat nagyarányú beruházásai megvalósításának figyelemre méltó eseményéről számolhatunk be: tegnap befejeződtek a 110/6 kilovoltos transzformátorállomás, illetve elektromosenergia-tápláló rendszer munkálatai.

Még egy lépés előre. November elejétől – az első telepítés időpontjától – sok minden megváltozott a székelykeresztúri baromfikomplexum háza táján. […] Éjt nappallá téve dolgoznak vezetők, munkások egyaránt.

1988. december 28., szerda

A változás szembetűnő, a termelés viszont elmarad az elvárásoktól. Gyakran írtunk elmarasztalóan az oclandi állattenyésztésről, és ezt nem az elfogultság diktálta. Valóban olyan állapotok uralkodtak, amelyeket lehetetlen volt figyelmen kívül hagyni, s ezekért az ott dolgozókat okoltuk. Nemrég változás történt a farm élén, […] az eltelt rövid idő alatt szembetűnő, kezd rend lenni a farmon.

Elkészült az mtsz érkezdéje és péksége. Amikor a Gyergyói-medence valamelyik mtsz-ében járunk, rendszerint valami újjal találkozunk. Nemrég a ciumani-i gazdaság kantin-éttermének lelkendeztünk […], s lám most a suseniek dicsekedhetnek hasonlóval.

Összeállította: Kovács Hont Imre

A gyergyószentmiklósi transzformátorállomás. Nagy P. Zoltán felvétele, 1978
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek