vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (augusztus 9.)

1989. augusztus 9., szerda

A jól előkészített burgonyaásás a siker egyik záloga. Alcsík mezőit nézve az is szemünkbe tűnik, hogy a korai burgonyák szára nemcsak hogy kezdett földre roskadni, hanem egész parcellákon már befejezte a vegetációt. Mezőgazdasági termelőszövetkezeteinkben hozzákezdtek a burgonyaásás előkészítéséhez, s ennek egyik látható jele, hogy a parcellavégeken kiásták a burgonyát, hosszú fekete sávok nyújtóznak. Szükség van erre az előkészítésre, hiszen ezen a sávon fognak térülni-fordulni a burgonyát kipergető gépek, s ha idejében nem gyűjtik be a földvégekről a termést, veszteség érheti a gazdaságot, ugyanakkor késleltető tényezőként szerepel.

1999. augusztus 9., hétfő

Csíkszeredai városnapok ’99. Tetszik, nem tetszik… Középkorú hölgy: – Tetszett az összhang, az összetartozás, viszont nem tartom helyesnek, hogy a tapstéri kirakóvásárral behoztak egy csomó csecsebecse- dolgot… G. I., épületgépészmérnök: – Jobb is lehetett volna, nem volt úgy megszervezve, mint a tavaly. Lehet, számít az is, hogy tavaly kerek évfordulót ünnepeltünk, de akkor is gyengébbnek tűnik a megszervezése. A főtéri vásár a sok bóvlival egyáltalán nem illett oda. M. Gy.: – Nem voltam a rendezvényeken, de úgy tűnik, igyekezett a tanács. Jó, hogy vannak városnapok, persze több kellene legyen a kulturális rendezvény, ne csak a lárma meg a tűzijáték. No, de ez az én véleményem, a fiatalabbaknak biztos más.

2004. augusztus 9., hétfő

Fazekasvásár huszonhetedikszer. A pénteki kiadós esőzés után szombaton félénken elindult a hagyományos Korondi Fazekasvásár, de a délutáni órákra már igazi vásárhangulat uralkodott. Árcsón. Illetve nemcsak ott, nagy a sürgés-forgás, több mint 200 gépkocsit számoltunk meg. Az idei vásáron 14 fazekasmester – köztük a horezui nagydíjas Tódor József – mutatta be termékeit. A kétnapos rendezvény számos és érdekes látványosságot kínált a helybelieknek, a népes vendégseregnek…

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Ünneplő városlakók Fotó: Kristó Róbert, 1999

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb