Visszatekintő (augusztus 6.)

38

1969. augusztus 6., szerda

A kongresszusnak jelentjük. A ma kezdődő óriási hord­erejű eseményt, pártunk X. kongresszusát, a maroshévízi erdőgazdálkodási vállalat munkaközössége is szép eredményekben gazdag tevékenységgel köszönti. A lelkesedést, az alkotó odaadást példázzák az alábbi számadatok: a vállalat 3,8 millió lej értékű össztermelési tervet több mint 6,4 millió lejben teljesítettük. A vállalat részlegei ez alkalommal is derekasan kitettek magukért…

1989. augusztus 6., vasárnap

Hogyan válhat jövedelmezővé a sinpauli haltenyésztés? 1985-ben az Állami Mezőgazdasági Vállalat sinpauli haltenyésztő farmjáról 60 tonna halat szállítottak a kereskedelemnek. A következő években ez a mennyiség felére, sőt annál is kevesebbre csökkent, 1987-ben például 24, 1988-ban 25 tonna volt. Az első években kétnyaras pontyot tenyésztettek és volt hozzá takarmány. Aztán amúrt és fehér busát is telepítettek a tavakba, ám megcsappant a takarmány, és bár az amúr zöld növényeket fogyasztó hal, neki sem jut elegendő eledel a tavak növényzetéből.

1999. augusztus 6., péntek

Német nyelvtanfolyam. Amikor a diákok és tanárok a megérdemelt vakációt élvezik, mintegy harminc csíkszeredai középiskolás a Márton Áron Gimnáziumból és a Kájoni János Szakközépiskolából naponta négy órát az iskolában tölt, méghozzá kemény tanulással. Német nyelvtanfolyamra járnak, melyet a rieheni származású, de a Heidelbergi Tudományos Akadémia munkatársa, Thomas Wilhelmi és két diákja tart.

2004. augusztus 6., péntek

Konfliktus van, de nem sztrájkolnak… Több mint két hete robbant ki a galócási Colemn Rt.-nél a munkakonfliktus, hétfő óta pedig a dolgozók egy része éhségsztrájkba kezdett. Kedden este a patronátus és a szakszervezetiek között tárgyalásra került sor, valamilyes megegyzés is körvonalazódni látszott, ám a patronátusnak azzal az igényével, hogy azonnal szüntessék be a sztrájkot, nemmel válaszoltak a sztrájkolók, követelve – összhangban a 130/1996-os törvény 3. szakasza, 3. bekezdésének előírásaival – a 45 napos türelmi időt, hogy a tárgyalások érdemben finalizálódhassanak.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Ma kezdődnek meg a Csíkszeredai Városnapok Fotó: Csíki Zsolt, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek